Annons:

Försmädlig derbyförlust för Dackarna –

Mikael Karlsson var väldigt besviken efter förlusten mot Elit Vetlanda. Foto: Linus Johansson

Försmädlig derbyförlust för Dackarna – "Handlar om att hänga kvar"

Dackarna hade 36-30 efter elva heat. Fyra heat senare var ställningen 47-43 till Elit Vetlanda. En mardrömslik derbyavslutning för Dackarna. – Nu kan vi inte fokusera på slutspel. Vi behöver fokusera på att hänga kvar, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Annons:

Dackarna tog en femetta i det elfte heatet när reservparet Mikael Max och Magnus Karlsson körde ifrån Vetlandas duo Tomas H Jonasson och Ricky Kling. Då ledde Dackarna med 36-30 och fyrverkerierna avfyrades. 

I stället blev det nådastöten för hemmalaget. Vetlanda dubbeltoppade i heat tolv, satte in Tai Woffinden och Bartosz Zmarzlik, och fick fullträff. Woffinden och Zmarzlik flög iväg och gjorde ställningen till 37-35. I heat 14, vid ställning 40-38, fick Dackarnas stjärna Patryk Dudek stopp och kom inte många meter från startlinjen. Ensam kunde inte Runa Holta göra mycket åt Bartosz Zmarzlik. Sedan avgjorde Vetlandas stjärnor matchen och i nomineringsheatet körde Woffinden och Zmarzlik återigen in en femetta och gjorde ställningen till 47-43.

– Min kväll var perfekt. Det kan inte bli bättre, vad mer ska jag säga? skojade Tai Woffinden. 

Efter det 14:e heatet var Tai Woffinden kaxig mot bortaledningen. 

– "Ge mig bana fyra för jag behöver en utmaning", sa jag. Det gick ju ganska bra. 

Vad betyder den här derbysegern?

– Vi vann som ett lag och vi gjorde vad vi skulle. Det är alltid härligt att besegra Dackarna, eftersom att det ligger så nära. 

"Frustrerande just nu"

För Dackarna betyder den försmädliga förlusten att slutspelschanserna i stort sett är borta. Dackarna har två poäng, det är fem poäng upp till Piraterna som innehar den sista slutspelschansen. En poäng ned till Smederna, på jumboplatsen. 

– Det är frustrerande just nu. Jag vill säga att vi bryter ihop och komma igen. Många gör det på en okej nivå, ändå räcker det inte. Vi tar inga treor och vi vinner inga heat, säger Mikael Karlsson, Dackarnas lagledare. 

Är slutspelschanserna borta för er?

– Vi ska inte fokusera på slutspel, vi ska se till att hänga kvar. Sedan tror jag inte heller att det är kört, men Smederna har en pinne nu och vi ska upp dit och möta dem senare.

Var inte 5-1 det sämsta som kunde hända i heat elva?

– 4-2 hade kanske varit bättre, men man släpper inte det läget. Man går all in i det här läget. 

Men med facit i hand, blev det inte det sämsta som kunde hända?

– Jag vet inte. Jag skulle aldrig gå för 4-2 i det heatet. Tar de en femetta är vi tillbaka på samma och vi har chansen i ordinarie heat. Vi har 40-38 inför det 14:e heatet och Dudek ska stå på bana ett, där han normalt sett är en raket. Det är typiskt, det grinar emot.

"Får vi se i morgon..."

Dackarna har hittills bara besegrat ett kraftigt reservbetonat Smederna (51-39). Sedan har det blivit idel förluster. 

– Jag är frustrerad, just nu vet jag inte vad jag skulle kunna göra, jag är idélös. I morgon har jag nya idéer. 

Känner du förtroende utifrån och uppifrån?

– Det får vi se i morgon. Hittills har jag känt ett stort förtroende. Det är klart att det finns åsikter och det ska det göra. Alla måste rannsaka sig själva. 

Är du rätt man att vända på det här? 

– Inte i kväll kanske... Klart man är besviken nu, det lever ända till det femtonde. I morgon är man där igen och glöder. Vi har en viss plan som borde ge resultat, men tiden springer ifrån oss just nu. 

Härnäst väntar Lejonen på bortaoval den 14 juni, ett lag som också är i starkt behov av poäng. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt