Annons:

Västervik agerar – värvar VM-förare inför avslutningen

Västervik plockar in stjärnföraren Artem Laguta i truppen. Foto: Arkivbild

Västervik agerar – värvar VM-förare inför avslutningen

Västervik Speedway agerar och använder sitt femte transferkort. Ryssen Artem Laguta plockas in och samtidigt skrivs Marcus Birkemose ut ur truppen. 

Annons:

Dagen före derbyt mot Dackarna kommer Västervik speedway med beskedet att klubben värvar ryske VM-stjärnan Artem Laguta.

– Då vi har haft stora problem med flyttade matcher för de förare i truppen som representerar klubbar i polska Extraliga så väljer vi att agera innan transferfönstret stängs. Vi behöver få flera alternativ i återstående matcher. Vi har tittat på flera alternativ med förare som inte kommer att köra slutspel för sina polska klubbar och såg tidigt att Grudziadz med Artem i laget inte hade några chanser till det. Artem är även med i VM-serien och känner att han behöver hitta tävlingsmöjligheter med tanke på situationen i Grudziadz och hoppas kunna vara tillgänglig för Västervik Speedway inom kort. Nu har vi ytterligare ett alternativ till kommande matcher. När vi fick möjligheten att tillföra Artem Laguta i Västervik Speedway så var det självklart att göra det då han besitter en hög kapacitet och definitivt är en av de snabbaste förarna i världen, säger sportchefen Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

I samband med detta skrivs också Marcus Birkemose ut ur truppen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt