Annons:

Dackelagledaren efter krossen:

Mikael Karlsson har precis insett att slaget är förlorat. Foto: Linus Johansson

Dackelagledaren efter krossen: "De är överlägsna"

Dackarna hade sex poäng att gå på. Det var uppätet efter tre heat. – Vi hade behövt få press på dem och det får vi inte, säger Mikael Karlsson, Dackarnas lagledare.

Annons:

Rospiggarna har varit totalt överlägset i speedway-Sverige det här året. Visst fick också Hallstaviklaget jubla över en efterlängtad guldmedalj. 

Sammanlagt vann Rospiggarna med 22 poäng och på HZ Bygg Arena slutade förnedringen med 59-31. 

– De är överlägset bäst, så är det ju. Vi åker ändå jämnast med dem, i finalen, i grundserien och i slutspelsserien. De är bäst och vi är tvåa. Besvikelsen i kväll räddas av vår säsong totalt sett. Vi tog oss till slutspel i det sista heatet, sedan plötsligt är vi i final. Vi har gjort det jättebra, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson. 

"Behövt få press på dem"

Dackarnas chans var att hänga med Rospiggarna inledningsvis. Det gick inte alls. Efter tre heat hade hemmalaget ätit upp försprånget och ledde med 12-6. Heatet efter stod det 16-8. 

– Vi måste få press på dem, vi behöver åka jämnt, så att de får testa eller jaga. Men vi kommer inte från start, jag tror att vi har lite fel på inställningarna. 

I det femte heatet hade Dackarna en femetta på gång, men Rune Holta gick omkull. Ett omdiskuterat domslut senare var Holta utesluten och i omstarten vann Rospiggarna med 4-2.

– Det hade varit viktigt att ta den femettan där, då hade vi känt att vi varit med. Det hade gett en annan känsla.

Hur ser du på att Holta blev utesluten?

– Det kunde blivit vilket domslut som helst. Kanske faller han för lätt, första känslan var att det var den andra som skulle åka. 

"Gjorde vad vi kunde"

Dackarna försökte att toppa sig ikapp, men kom aldrig nära. Redan efter tolv heat kunde Rospiggarna jubla över att vara svenska mästare. 

– Vi gjorde vad vi kunde, vi försökte leverera, men det räckte inte. Jag tycker ändå att det är starkt av oss att vinna hemma med sex pinnar. Det är bara att gratulera dem, vi kan inte ta ifrån dem det här guldet. 

Kan du redan nu glädja dig åt det här silvret?

– Inte just nu, men snart. Jag tror bara att jag behöver smälta den här matchförlusten, så inser jag att vi har gjort en ganska bra säsong. 

Kunde ni gjort något annorlunda?

– Det går alltid att prata om det och leta fel i efterhand. När det gäller laguttagningen skulle jag inte ha gjort något annorlunda. 

Du ångrar inte att du inte tog ut Jepsen Jensen?

– Absolut inte, inte en chans. 

Är du besviken på Mikael Max insats?

– Klart att jag är besviken på hans insats, men jag är inte besviken på honom på det sättet. Han bär det här på sina axlar känner han, men det är inte hans fel. 

"Ska räkna snitt"

Patryk Dudek och Peter Ljung är redan kontrakterade inför nästa säsong. Många av årets förare vill Mikael Karlsson behålla. 

– Vi ska sammanfatta det här, räkna snitt och sedan se vad vi vill. Men jag vill behålla flera i det här laget. Ingen är utesluten. 

GP-stjärnan Maciej Janowski har varit allt annat än stabil i sin körning för Målilla-klubben. Men Mikael Karlsson kan tänka sig att behålla den polske föraren. 

– Det är också en vi tittar på, vi vill behålla flera förare i truppen och vi ska ta det här lugnt och sansat. Janowski är ett alternativ. 

"En fajter"

Även Kacper Gomolski är dackelagledningen inne på att behålla. 

– Han började bra, men hade en svacka mitt i. Det är en fajter, men det finns mer att få ut av honom. 

Petade lagkaptenen Michael Jepsen Jensen vill inte Mikael Karlsson stänga dörren för helt. 

– Kanske att han är utesluten om han själv inte vill stanna. Han är väl inte så nöjd på oss. 

Förstår du honom och hans besvikelse?

– Han ska vara besviken, men jag tycker inte att han har fog att säga att han ska köra före någon annan. Han har gjort en och annan bra match, men aldrig haft någon trend i flera matcher. 

Har ni haft någon kontakt sedan där i somras?

– Det där är skitsnack. Vi har haft kontakt flera gånger, svarar man inte i telefon och inte ringer tillbaka, så har jag annat att göra. Men han är besviken och då säger man sådant. 

Kan du se honom i Dackarna nästa år?

– Jag stänger inga dörrar. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt