Annons:

Dackelagledaren:

Dackarnas lagledare Mikael Karlsson hoppas att de svenska förarna bojkottar Lejonen.

Dackelagledaren: "Hoppas svenskarna bojkottar Lejonen"

Dackarnas lagledare Mikael Karlsson tycker att beslutet att skrota överenskommelsen om tre svenskar i startsjuorna är bedrövligt. Han hoppas att de svenska förarna bojkottar Lejonen. – Då får vi se vilket lag de har råd med, säger Mikael Karlsson.

Annons:

I går gick Peter Ljung ut och var kraftigt kritisk mot att kravet på antalet svenska förare i startsjuorna i Elitserien minskas från tre till två. Sent på fredagskvällen bekräftade ESS (Elitserieklubbarnas speedwayorganisation) att beslutet klubbats för Dagens Vimmerby. Enligt Dan Åke Moberg, ordförande i ESS, har beslutet tagits efter att Lejonen hotat att lämna samarbetet. 

Dackarnas lagledare Mikael Karlsson är upprörd över beslutet. 

– Det är en konstig röra som har uppstått. Om det nu stämmer, att det har hotats mot övriga klubbar i ESS att man inte ska köra i serien, då är det inte bra. Vi var självklart emot beslutet, men vår ESS-representant tvingades gå med på det för att inte splittra svensk speedway, säger Mikael Karlsson. 

"Starkt av Peter"

Mikael Karlsson tror att det här beslutet kan slå hårt mot svensk speedway. 

– Jag tycker att det är bedrövligt. Det finns förare som funderar på att sluta och nu kanske man bekräftar det och lägger av. Jag tycker att vi har råd att ha tre svenskar i Elitserien och ändå hålla en hög nivå. Innan har det diskuterats att vi ska gå upp på fyra svenskar, det har varit en vision, men det är det inte läge för tycker jag. 

Dackarnas stjärna Peter Ljung tänker göra vad han kan för att stoppa beslutet. Han har bland annat öppnat upp för en förarstrejk.

– Jag tycker att det är starkt av Peter att ta ansvar och visa känsla för de andra förarna. Jag menar, han kommer ju inte bli berörd av det här själv. 

"Borde skämmas"

Enligt Mikael Karlsson delar Bo Bergman, Dackarnas representant i ESS, Dan Åke Mobergs beskrivning: Lejonen har hotat att lämna om överenskommelsen inte slopas. 

– Lejonen har sagt att man har styrelsebeslut på två svenskar, annars ställer man inte upp. Det är bedrövligt, det är som när man var små och lekte i sandlådan. Ungefär så är det, det är rena dagisnivån. Om det är så att Anders Fröjd, som är U21-kapten, står bakom beslutet så ska han skämmas, säger Mikael Karlsson. 

Vad tror du kommer hända?

– Om nu vi andra klubbar är emot det här beslutet, så hoppas jag att vi kan hålla ihop Elitserien. Övriga klubbar kan köra med tre svenskar, vi behöver inte gömma oss bakom en överenskommelse. Vill vi ha tre svenskar så har vi det. 

Hur kommer ni göra?

– Jag tror inte att det kommer påverka, jag är nästan säker på att vi kommer köra med tre svenskar. 

Hoppas på bojkott

Mikael Karlsson hoppas att de svenska förarna bojkottar Lejonen och inte alls kör för klubben. 

– Vi får se vilka svenska förare som vill köra för dem. Jag hoppas att de bojkottar klubben, så får de se vilket lag de får råd med. Jag tycker att det är fel att en klubb ska dölja sig bakom en överenskommelse för att sköta ekonomin. Har man inte råd kan man inte ta in vissa förare. Kalmar FF gråter inte för att Malmö FF har mer pengar.

Dagens Vimmerby har sökt Dackarnas representant i ESS, Bo Bergman, utan att lyckas.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt