Annons:

Fröjds förklaring:

Anders Fröjd förklarar sig med att de svenska förarna i Lejonen är för dåliga.

Fröjds förklaring: "Våra svenskar är för dåliga"

Anders Fröjd kunde inte kommentera något om den nya svenskregeln för att han befann sig på Kreta. Men till Värnamo Nyheter har han gjort ett uttalande. – Vi kommer självklart försöka köra med tre svenskar så mycket det går. Men våra svenskar är för dåliga, snittmässigt sett, säger han.

Annons:

Sent i fredags kväll bekräftade ESS ordförande Dan Åke Moberg för Dagens Vimmerby att beslutet om att sänka kravet på antalet svenska förare i startsjuorna från tre till två var fattat under hot från Lejonen. 

På lördagsförmiddagen nådde vi Anders Fröjd, men han hade inte tid att kommentera uppgifterna eftersom att han var på Kreta. 

Nu har han kommenterat den nya svenskregeln för Värnamo Nyheter. 

– Någon måste ju gå i bräschen, säger han och fortsätter:

– Vi kommer självklart försöka köra med tre svenskar så mycket det går. Men våra svenskar är för dåliga, snittmässigt sett. Får vi en skada på en svensk måste vi ha in en reserv, och då måste vi ha fyra eller fem svenskar i truppen. Rospiggarna till exempel kan ju köra "riders replacement" på sina svenskar. Sen vill många svenskar ha sign-on i sitt kontrakt, och det är en kostnadshöjning.

Anders Fröjd tycker att det hela har fått för stora proportioner.

– Hela situationen är väldigt vinklad om man säger så. Alla tror att jag ligger bakom det. Men det ligger ett styrelsebeslut bakom det. Men det är lätt att skylla på Fröjd.

Lämnat ESS redan

Till tidningen har också Lejonens representant i ESS, Göran Holstramnd, gjort uttalanden.

– Vi tycker inte det finns underlag för tre svenskar. Ska du ha tre svenskar så ska du ha en fjärde reserv. Åtta gånger fyra blir 32 förare som ska vara svenskar och det finns det inte underlag för.

– Det gör att vi tycker att det skulle räcka med två svenska förare per elitserieklubb. Sen tycker vi samtidigt att Elitserien inte ska vara någon plantskola. Det är bättre att förarna utvecklas i Allsvenskan.

Enligt Holmstrand har Lejonen redan lämnat ESS-samarbetet. Anledningen ska vara att man inte accepterade en ändring i stadgarna som skulle göra klubbarna tvingade att vara med i ESS.

– Det kunde vi inte acceptera, säger Holmstrand.

– Man var inte jättepopulär när man åkte från Norrköping efter att ha framfört den här åsikten. Men vi tycker inte om att ESS:s ordförande Moberg (Dan-Åke, reds. anm) kallar det het hot från Lejonen. Det är felaktigt.

Hoppades på bojkott

Dackarnas lagledare Mikael Karlsson sade att han hoppades att de svenska förarna skulle nobba Lejonen.

– Det var någon som tyckte att alla svenskar ska bojkotta oss. Så vi får hoppas någon vill köra för oss, säger Holmstrand om det. 

Dagens Vimmerby kommer att söka Anders Fröjd när han är hemma från sin semester.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt