Annons:

Dackarna jagar revansch mot Masarna efter premiärkrysset

Dackarna och lagledaren Mikael Teurnberg kör vidare med samma laguppställning som i premiären i tisdags. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna jagar revansch mot Masarna efter premiärkrysset

Dackarna kör vidare med samma laguppställning som i premiären. I morgon väntar Masarna hemma på Skrotfrag Arena. 

 

– Jag tror på kontinuitet och att förarna ska få köra in sig. Det finns stor potential i denna uppställning. Vi kommer få möta ett riktigt taggat och revanschsuget Masarna men vi kommer inte att nöja oss med mindre än två poäng den här gången., säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Annons:

Dackarna fick ”bara” oavgjort hemma mot Västervik i tisdags, en match som Målillalaget förlorade i sista heatet när Västervik tog en femetta. 

– Västervik är ett bra lag men vi tappade onödigt på slutet. Tyvärr är inte banan i Målilla någon riktig hemmabana. Den är för lättåkt så vi har ingen fördel där. säger Teurnberg

Vad Dackarna behöver, för att få till en hemmaarena, är att man får en publik på 500 personer den här gången. 500 personer som kan hjälpa till att lyfta fram laget – och toppåkarna Janowski och Doyle som vardera kör hem minst tvåsiffriga poäng.

Masarna spetsar till laget

Masarna åkte på stordäng i premiären i Eskilstuna i tisdags. Smederna vann med hela 57–33.  Avestalaget plockar nu in trion Piotr Pawlicki, Marcin Nowak och Francis Gusts och ut går Martin Smolinski, David Bellego och Emil Millberg, som flyttas ner till sjundeplatsen.

Att Masarna byter ut Bellego beror inte på förra veckans insats, elva poäng, utan att han bröt nyckelbenet i en match i Polen i helgen. Den unge lettländaren, Francis Gusts, gjorde en kanoninsats i par-EM för U19 och tappade bara en poäng på sex heat. Gusts körde in 17 poäng och såg till att Lettland vann.

Noterbart är att Masarnas draghäst och stjärna, Antonio Lindbäck, gjorde en väldigt beskedlig match i Eskilstuna med bara sex poäng på sex heat.

– Vi åker till Dackarna och det är en bra och rolig bana som brukar bjuda på fin speedway. Vi kommer med ett riktigt hungrigt lag med förare som vill visa att de har det som krävs och att storförlusten mot Smederna var en engångsföreteelse, säger Masarnas lagledare Andreas Sundin.

– Vi har stor respekt för Dackarna och deras lagbygge men vi kommer givetvis ge allt och sälja oss riktigt dyrt.

Conny Blomander

Fakta

Veckans matcher i Bauhausligan:

Tisdag: Dackarna – Masarna, Smederna – Lejonen, Piraterna – Vetlanda.

Torsdag: Rospiggarna - Indianerna

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt