Annons:

Artem Laguta saknas när Västervik ställs mot Lejonen. Foto: Jonas Davidsson

Västervik saknar VM-tvåan: "Mycket irriterad på BSI"

Imorgon har Västervik Speedway en jättechans att hänga serieledarna Smederna i hälarna.
Men Västerviks sportchef och lagledare, Morgan Andersson, är rejält irriterad på BSI.

Annons:

– Jag är mycket irriterad över att vi inte kan ha Artem Laguta med men det inget vi kan styra över, säger Västerviks sportchef och lagledare, Morgan Andersson.

– Det hänger på att nästa GP-tävling går långt borta i Togliatti i Ryssland.

BSI – arrangören av GP-serien – har bestämt att alla förare måste ha lastat sin utrustning senast kl. 13.00 på onsdag i polska Torun. Det gör att Artem Laguta helt enkelt inte hinner att tävla i Västervik imorgon. Att Fredrik Lindgren kan köra beror på satt han har två bussar och hinner ner till Torun i tid på onsdag.

Respektlöst av BSI

– Jag har pratat med BSI och bett dem flytta fram lastningen till torsdag kväll då det berör alla VM-förare som kör i Bauhausligan och som har match imorgon. Det kommer förmodligen att drabba fler förare än Laguta.

– Det är respektlöst och bedrövligt av BSI. Det var GP i Målilla i lördags så varför inte låta berörda förare stanna kvar och köra tisdagstävlingarna och sedan åka vidare mot Ryssland, säger Morgan Andersson.

Nästa tisdag kör Västervik borta mot Rospiggarna och då saknar man både Artem Laguta, Fredrik Lindgren och wild card-föraren, Vadim Tarasenko.

Till matchen imorgon saknar Västervik även de skadade Pawel Przedpelski och Jaimon Lidsey.

– Jag hoppas båda är tillgängliga till nästa tisdag. Båda kör tävlingar i Polen i helgen, säger Morgan Andersson.

Kvartsfinal eller inte

Mycket handlar om tillgänglighet och skador för bland andra Västervik Speedway i fajten om slutplaceringarna. Det handlar också om att slippa köra kvartsfinal och gå direkt till semifinal. Ettan och tvåan går direkt till semin.

– Som läget ser ut idag så är målet att vara bland de sex bästa och går till slutspel men självklart vore det optimala om vi blir sämst tvåa och slipper köra kvartsfinal, säger Morgan Andersson.

Tar Västervik tre poäng hemma mot Lejonen imorgon så är Västervik bara tre poäng efter Smederna, samtidigt hänger man av trean Lejonen lite från den absoluta toppen. I den lite haltande tabellen så har Västervik fem matcher kvar med morgondagens match medan Lejonen bara har fyra matcher kvar.

Bara två poäng efter i bonusjakten

Västervik förlorade med en hårsmån borta mot Lejonen i somras. Det var sista heatet som avgjorde och där Gislavedslaget vann med 46–44.

Men bara två för att ta hem bonusen, hemmabana och en bra laguppställning så ska Västervik kunna greja alla tre poängen – med marginal.

I Västervik är Bartosz Smektala tillbaka igen efter att dippat en antal matcher i både Polen och Sverige. Smektala gjorde klart i förra veckan med Eltrox Wlókniarz Czestochowa om ännu en säsong i laget, där han kör ihop med bland andra Fredrik Lindgren. Lindgren har ett år kvar på sitt kontrakt med klubben.

– Smektala körde bra i lag-EM för U23 landslag i Polen i helgen så jag hoppas han är riktigt taggad nu. Överhuvudtaget måste alla våra förare vara på riktigt på tårna om vi ska slå ett mycket bra Lejonen, säger Morgan Andersson.

– Vi har hemmabana och vi har ännu inte förlorat hemma. Den trenden ska vi försöka hålla kvar, säger Morgan Andersson.

Fakta

Laguppställningar:

Västervik speedway: 1. Viktor Kulakov. 2. Bartosz Smektala. 3. Fredrik Lindgren. 4. Mads Hansen. 5. Vadim Tarasenko. 6. Anton Karlsson. 7. Noel Wahlqvist.

Lejonen: 1. Rohan Tungate. 2. Jakub Miskowiak. 3. Robert Lambert. 4. Oliver Berntzon. 5. Krzysztof Kasprazak. 6. Linus Eklöf. 7. Casper Henriksson.

Veckans matcher: Tisdag: Västervik – Lejonen, Smederna – Piraterna, Indianerna – Vetlanda.Torsdag: Dackarna – Rospiggarna.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt