Annons:

  • Therese tar plats vid sidan om Johan:

    Therese Gustafsson blir ny tränare tillsammans med Johan Nilsson. Klubbens ordförande Ulf Berg är jättenöjd. Foto: Simon Henriksson

  • Therese tar plats vid sidan om Johan:

    Therese Gustafsson är redan igång med att träna barn och ungdomar.

  • Therese tar plats vid sidan om Johan:

    Therese Gustafsson ser väldigt mycket fram emot jobbet.

Therese tar plats vid sidan om Johan: "En trygg mötesplats"

Vimmerby Tennisklubb har hittat en ny tränare bredvid Johan Nilsson. Det blir Therese Gustafsson, 26, som har lång erfarenhet från tennisen.
– Det var ett väldigt bra läge för mig, berättar hon.

Annons:

Sedan Kevin Rosén lämnade jobbet som andretränare har Vimmerby TK stått utan tränare bredvid Johan Nilsson. Nu har man hittat en lösning med Therese Gustafsson, som är dotter till tennisprofilen och tidigare tränaren Johan Erlandsson. 

Under sin ungdom spenderade Therese mycket tid i VTK-hallen. 

– VTK-hallen var som ett fritids. Vi kunde äta mellanmål efter skolan och det var ofta jag gjorde läxorna här. Det var en trygg mötesplats efter skolan och man visste att det gick att komma hit, hänga, ta det lugnt och fika. Det var alltid en trygg plats och en del av uppfostran. Det finns en annan sammanhållning kring tennisen än vad det gör i många andra sporter. Det blir en väldigt stor blandning på många olika åldrar och sådär, säger Therese Gustafsson. 

Nu har hon hunnit bli 26 år, fått två barn och kommer närmast från ett jobb på Astrid Lindgrens Värld. Att tacka ja till jobbet som tränare och administrativ assistent på VTK var ganska givet.

– Det var ganska självklart och ett väldigt bra läge för mig, säger hon.

Att gå tennisgymnasium var aldrig aktuellt för henne. 

– Jag slutade när jag höll på att tävla. Det tog väldigt mycket tid och tennisgymnasium var aldrig något alternativ för mig där och då. 

Bor här med sin familj

Ulf Berg, ordförande i Vimmerby Tennisklubb, är väldigt glad över nyanställningen.

– Vi är jätteglada för det här och har bytt några gånger de senaste åren. Efter att Kevin lämnade uppstod det en vakans och att vi nu har hittat en lösning är vi supernöjda över. Det har varit tufft under de månader Johan fått vara ensam, men det här känns jättebra. Therese har varit väldigt efterlängtad, säger han.

Han känner sig också trygg med den här lösningen. 

– Jag känner mig trygg i att Therese är en Vimmerbytjej och bor här med sin familj. Att flytta är inte särskilt aktuellt. Det känns väldigt tryggt och förhoppningsvis har vi fått till en lösning på längre sikt, säger Ulf Berg.

Klubben kommer också att satsa på Therese i form av olika utbildningar. Redan i november ska hon åka till Båstad. 

– I tränarutbildningen ingår mycket annat, för vi vet redan att Therese kan spela. Den största och svåraste delen är själva pedagogiken och att lära ut det. Nu börjar vi från grunden. 

120 aktiva i träningsgrupper

Johan Nilsson har haft en del extrahjälp av yngre tennisspelare som hjälper till i en del grupper. Det går åt. Klubben har ungefär 120 aktiva i olika träningsgrupper. Det är allt från femåringar till 60-åringar. 

– Vi fick hålla igång och har inte sett någon minskning under pandemin egentligen. 

– Det är ett brett spann på åldrar och vi har personer som står i kö, berättar Therese Gustafsson.

Redan till helgen är det dags för en stor tävling i Vimmerby. Då spelas höstcupen med totalt 88 matcher. 17 klubbar kommer hit för cupen som spelas fredag till söndag. 

– Det är väldigt många matcher som ska spelas i tolv- till 16-årsklassen. Det ska bli väldigt roligt och det kommer bli en jätteaktivitet här. 

Därefter är det dags för sparbankscupen i november. 

– Den här hösten är det enormt mycket aktivitet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt