Annons:

  • Han valdes till hedersmedlem –

    Bengt Westrin har valts till hedersmedlem i Vimmerby TK. Foto: Arkiv/Privat

  • Han valdes till hedersmedlem –

    Här är pristagarna från VTK:s årsmöte.

Han valdes till hedersmedlem – "Stans mest framgångsrika idrottsförening"

I måndags kväll höll Vimmerby Tennisklubb sitt 86:e årsmöte. Ett 15-tal personer fanns på plats och Ulf Berg valdes till ordförande.

Annons:

Vimmerby TK skriver att 2019 på många sätt var ett mycket framgångsrikt år för klubben. 

"Klubben är en av Smålands absolut bästa och mest aktiva tennisklubbar och den idrottsklubb i Vimmerby som är högst rankad i seriesystemet. Elitlagen spelade i division ett både ute och inne. Tyvärr ramlade klubben ur högsta divisionerna, men det ser man bara som ett hack i kurvan. Klubben har arrangerat sju olika cupper under året, haft tre tennisläger, startat upp pickleball-turneringar, och anordnat dubbelturneringar och diverse andra tävlingar. Deltagarantalet i tävlingarna har ökat under året vilket är positivt för både verksamheten och klubbens ekonomi", skriver VTK. 

Cirka 150 ungdomar har deltagit i träning och tävlingar ute och inne under året.

"Tennis är så populärt bland ungdomar i Vimmerby att till vissa träningsgrupper är det kö", skriver VTK. 

Valdes till hedersmedlem

Under 2019 har två större projekt genomförts. Klubben har investerat i en solpanelanläggning på tennishallens tak. Syftet är att kunna producera 50 procent av den el klubben konsumerar. 

Det andra projektet är en totalrenovering av klubbstugan vid Källängen på grund av vattenskada. Renoveringen försenades med cirka tolv månader, men när utebanorna öppnas för spel i maj kommer klubbstugan att vara klar med fräscha omklädningsrum, ny varmvattenanläggning och toaletter. 

"Klubbens ekonomi är god tack vare den hårt arbetande tränarduon, kompetent administrativ personal och många frivilliga krafter", skriver VTK.

Till ordförande i klubben valdes Ulf Berg. Klubben har närmare 400 medlemmar. 

Albin Fröberg tilldelades priset till Johan Berlins minne med motiveringen att han varit mycket träningsflitig och för att han avsevärt höjt sin spelstandard under året. 

Årsmötet utsåg också förre ordföranden och tenniskämpen Bengt Westrin till ständig hedersmedlem. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt