Annons:

Ellen blir ny tennistränare i Vimmerby:

Ellen Larsson blir ny tränare tillsammans med Johan Nilsson (t.v.) när Eric Lindström (t.h.) flyttar till Kalmar. Foto: Simon Henriksson

Ellen blir ny tennistränare i Vimmerby: "Känns spännande"

Hon hade själv Johan Nilsson som tränare när hon var liten. Nu blir Ellen Larsson ny tennistränare i Vimmerby tillsammans med honom.
– Det känns spännande, säger hon.

Annons:

I två år har Eric Lindström varit tennistränare bredvid Johan Nilsson för Vimmerby Tennisklubb. Men nu har Lindström bestämt sig för att börja studera företagsekonomi i Kalmar. 

– Jag har trivts jäkligt bra men jag känner att något var tvunget att hända i mitt liv, säger Eric Lindström, som nu också börjar spela för Kalmar i stället. 

Beskedet tvingade VTK ut på tränarjakt. Och det blev en lokal lösning. Ellen Larsson, som gått på tennisgymnaset i Vetlanda och spelat division 1-tennis för Jönköping, vänder hemåt igen för att bli tränare.

Hon börjar sitt nya uppdrag den 1 september. 

– Det känns väldigt spännande och väldigt roligt, säger Ellen Larsson.

Var det ett självklart beslut att tacka ja?

– Jag var ganska klar på det redan när Johan ringde. Jag kan inte tacka nej till den här chansen att få jobba med något jag tycker om. 

"Ser det som en fördel"

Ellen Larsson blir blott den andra kvinnliga tennistränaren i Vimmerby genom historien.

– Jag ser det som en fördel att jag är tjej. Det var något jag saknade när jag var liten och spelade, att det inte fanns så många tjejer att ha som förebilder eller tränare. 

VTK:s ordförande, Ulf Berg, är glad över lösningen.

– Vi fångade upp hennes namn när vi satte och brainstormade och det känns verkligen som ett kap. Vi har varit bortskämda med att ha två bra tränare länge och att hitta en ny är inte lätt. Nu hittade vi en yngre och väldigt kul att det blir en tjej också. Jag tror att det kan få en effekt bland tjejer och det tycker vi är jättebra. Vi har många tjejer som tränar och det här kanske ökar chansen att de fortsätter längre upp i åldrarna. 

"Fler vuxna"

Den egna spelarkarriären är dock satt aningen på paus för Ellen Larsson.

– Jag spelar inte så mycket längre eftersom inte är förtjust i utesäsongen. Det går alldeles för långsamt för mig med mitt snabba spel. Jag har som mål att spela SM i januari, för det blir mitt sista ungdom-SM då jag fyller 21 nästa år.  

Vimmerby TK har cirka 120 barn och ungdomar i träning.

– Och det blir allt fler vuxna som kör också. Det är allt mellan fem och 70 år, så det är stor blandning på det, säger Johan Nilsson.

En ny termin inleds i september och konkurrensen från nya popsporten padel har varit inte så påtaglig, menar man.

– Jag tror att det finns utrymme för båda. Det blir spännande att se, säger Ulf Berg.

VTK:s målsättning är att kunna ha två tränare även i fortsättningen.

– Det bygger på att vi har den här mängden ungdomar. Det är inte så lätt att hitta tränare heller, det verkar vara brist, speciellt här i södra Sverige, säger Jan Jonsson från styrelsen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt