Annons:

Jätteinsats av Vimmerby i Sweden Hockey Trophy

Vimmerby Hockeys 03-lag lyckades väl i Sweden Hockey Trophy. Foto: Privat

Jätteinsats av Vimmerby i Sweden Hockey Trophy

Vimmerby Hockeys 03-lag gjorde en mycket bra insats i Sweden Hockey Trophy i Uppsala. Laget slutade femma av 36 deltagande lag.
– Starkt av lilla Vimmerby att vara med så högt upp i det sällskapet, tycker tränaren Stefan Lundqvist.

Annons:

Sweden Hockey Trophy är en turnering med hög klass, som i folkmun brukar kallas för ”lilla SM”.

– Det är en jättetuff cup som har spelats under ett antal år. Arrangören av cupen bjuder in de lag som de tycker ska vara med. De enda som fattades i år var egentligen Färjestad och Modo. Vår första tanke var inte att vi skulle vara med i cupen, men sen har det gått bra under säsongen och de har ringt och frågat om vi inte kunde komma, säger Stefan Lundqvist.

Många vinnarskallar

VH:s 03:or har en fin säsong bakom sig med seger i både DM och Allettan. Även i Sweden Hockey Trophy gick det bra med en femteplats av 36 deltagande lag.

– Hela laget gjorde en jättebra insats. Jag tycker att det är starkt av lilla Vimmerby att vara med så högt upp i det sällskapet.

Vad är det som gör att ni är så bra?

– Vi har många killar som är duktiga. Det finns en jäkla vilja i laget med många vinnarskallar. Sen tränar vi bra och det visar sig inte minst under en cup.

Bensinen tog slut

I gruppspelet blev det segrar mot Viggbyholm (5-2), Strömsbro (4-1), Järfälla (6-2) och Timrå (7-5). Den enda förlusten kom mot Malmö (1-3). Vimmerby kom därmed tvåa i gruppen och avancerade till A-slutspel som ett av 16 lag. Där inledde VH med en 3-2-seger mot Ekerö innan det tog stopp mot Helsingborg i kvartsfinalen.

– Vi hade sett lite av Helsingborg innan och tyckte inte att det skulle vara en omöjlig uppgift. Vi låg under med 1-0 efter den första perioden, men sedan tog bensinen fullständigt slut och det blev förlust med 3-0, säger Stefan Lundqvist.

– Just nu är vi med bland de bästa lagen i landet i åldersgruppen. Det här var en rolig avslutning på säsongen, fortsätter Lundqvist.

Hovås HC vann cupen efter finalseger mot Traneberg IK med 6-1.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt