Annons:

Nu flyttar Nitin till ny lokal i Vimmerby:

Snart flyttar Nitin Blom till sina nya lokaler i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Nu flyttar Nitin till ny lokal i Vimmerby: "Nu eller aldrig"

Nu väljer Nitin Blom, som startade sin rekond i Vimmerby 2017, att flytta till nya lokaler. Det handlar om Bilcenters gamla lokal i Vimmerby.
– Det var nu eller aldrig, säger han.

Annons:

Nitin Blom valde att öppna Nitins Rekond i Vimmerby för snart två år sedan. Han öppnade upp sin rekond och butik utanför Vimmerby, strax efter Älåkra, och där har han varit sedan dess.

Nu vill han komma närmare staden.

– Jag har varit här ett tag nu och från början var det lite så att jag skulle se hur det gick och om det fanns möjligheter att expandera här i stan. Jag ville inte ta första dyraste lokaler, men jag har fortsatt att leta sedan jag flyttade hit. Nu känner jag att jag har vuxit ur de här lokalerna och är i behov av ett byte, säger Nitin Blom.

De nya lokalerna kommer bli bättre för honom, säger han.

– Jag ska flytta till gamla Bilcenter så det är precis bakom Big Wong där. Det kanske inte är så mycket större lokaler, men det är mer centralt och det har varit fokus för mig att komma mer central. Jag känner att det är nu eller aldrig jag ska satsa. 

"Kan betyda mycket"

Nitin säger att det har gått över förväntan för honom hittills.

– Det har gått otroligt bra får jag ändå säga. 

Vad tror du att den här flytten kan innebära?

– Jag tror att det kan betyda väldigt mycket, det kommer ge en extra skjuts upp. Det är ju mycket säsongsbetonat i den här branschen, man lever mycket på intäkterna från vår, sommar och höst. Jag kan nog sälja lite mer i butiken och det blir en närhet för mina rekondkunder också.

Han kommer också att lägga mer tid på sin butik i de nya lokalerna.

– Jag kommer naturligtvis rikta in mig lite mer på bilvårdsprodukten och försöka sälja mer produkter. Jag säljer mycket av mina partners, men jag ska satsa mer på att ha en renodlad butik. Det kommer fortfarande vara personligt, men det ska vara bra produkter som jag själv rekommenderar och som jag vet håller måttet. Det blir troligen lite mer maskiner och medel och sådär, som ingen annan lagerhåller här. Man ska känna att man inte behöver lämna in bilen för att handla i butiken. Det är en verksamhet med två separata delar, säger han och fortsätter:

– Tanken är att synas mer också. Jag vet hur jag vill jobba, jag tar lite mer betalt, men gör det ordentligt också. Jag har full respekt för att inte alla prioriterar bilvård och att man inte vill lägga så mycket pengar, men jag kommer även ha lite enklare behandlingar för att det ska finnas för alla plånböcker. Jag kommer inte tumma på kvaliteten.

"Glad att jag tog chansen"

Nitin Blom menar att vissa fått en skev bild av honom och den vill han tvätta bort.

– Vissa tror att jag bara håller på med finbilar, men så är det inte. För mig spelar det ingen roll vilken bil det är. Jag lägger ned samma jobb oavsett. Entusiasm kan inte köpas för pengar. Det märks när man har gjort något med hjärtat.

Inflyttning planeras till mars nästa år.

– Det är tack vare alla fantastiska Vimmerbykunder jag tycker att det är värt det. Det var en ordentlig satsning jag gjorde, men jag är jätteglad att jag tog chansen. Jag kommer göra en del bilar under tiden, men jag behöver inte flytta in där förrän i mars.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt