Annons:

Läs Jens Stenmans debattartikel.

Stenman: "Ett politiskt parti har ansvar att förvalta sina väljares förtroende"

Jens af Ekenstam Stenman (V) har skrivit ett debattinlägg. Här nedan kan ni läsa det i sin helhet.

Annons:

På senare tid har vi hört att: ”Om man sitter i ett litet parti kan man inte påverka” eller ”Det är inte någon idé att lägga egna förslag för ingen lyssnar ändå”. Det har till och med hörts uppmaningar om att bojkotta möten för att det ändå inte är någon idé att vara med.

Om allt det där är sant, varför ska just du lägga din röst på ett sådant parti? En uppgift ett parti har är att – oavsett storlek – presentera sitt alternativ. VAD man vill. Och HUR man vill åstadkomma det. Och det ska vara fungerande HUR.

Att bara ge upp och inte ens försöka är inte rätt väg att gå. Självklart kommer inte alla att tycka om vad partiet står för och de lösningar man presenterar. Men det är ärligt och rakryggat att stå för sin politik. Det är också orsaken till att det finns olika partier. Så att du ska kunna välja. Det blir enklare för dig om partierna är raka och ärliga.

Blir enklare att välja om alla gör så

En annan uppgift för ett parti är att förvalta det förtroende man får från väljarna som ger partiet sin röst. Det gör man genom att i alla sammanhang försöka få ett så stort inflytande som möjligt och att stå upp för sin politik. Det duger inte att säga till sina väljare ”Sorry, ni är för få, det är ingen idé att försöka representera er.” På vilket sätt förtjänar ett sådant parti din röst? Varför ska du lägga en röst på ett parti som inte presenterar vad man vill? Varför ska du lägga din röst på ett parti som inte ens försöker? Vänsterpartiet kommer fortsätta lägga fram förslag. Inte minst egna budgetförslag. Vi kommer alltid presentera fungerande alternativ. Vi kommer delta på möten och vi kommer göra vår – och våra väljares – röst hörd. Det är rakt och ärligt att visa upp vad man vill och hur man vill åstadkomma det. Fullt i vetskap om att alla inte tycker om ens lösningar. Vi önskar att fler partier rakt och ärligt står upp och berättar vad de vill och hur deras lösning för det ser ut. Då kan du välja. Tänk noga igenom ditt val. Nu är risken uppenbarligen stor att du lägger din röst på ett parti som inte vet vad det vill, eller som inte ens kommer försöka därför att ”ingen ändå lyssnar”.

Om alla partier gör som V blir det enklare för dig att välja.

Jens af Ekenstam Stenman (V)

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt