Annons:

V: Varför vill ni inte majoriteten?

Det här är ett inlägg jag trodde att jag aldrig skulle behöva skriva. Plockar fram plattan. Går in på facebook. Får se en länk från Dagens Vimmerby om hur besparingar slår stenhårt mot grundskolan. Och kan inte låta bli att omedelbart tänka: Hur kan de inte vilja?

Annons:

Majoriteten är just det – En majoritet. De kan i princip fatta vilka beslut de vill så länge de inte strider mot lagen. De har makten att göra det. 

När det kommer till skolan och möjligheterna att underlätta situationen där, så finns de i varje fall ekonomiskt.

Till i år finns över 20 miljoner kvar av ”flyktingpengarna” kommunen fick förra året.

Från och med nästa år kommer 18,7 Vänstermiljoner. Årligen.

Vad kan vara viktigare?

Visst ska vi vara försiktiga med pengarna. Använda dem på bra och viktiga saker. Vi behöver inte ta dem alla till skolan. Men handen på hjärtat, vad kan egentligen vara viktigare än att lägga dem på våra egna barn?

Att behålla pengarna på banken får vi snart betala för. Ser ni hellre att vi gynnar Nordea än lägger pengarna på våra egna barn? 

Vi KAN lägga extra pengar till skolan - För de finns.

Vi FÅR lägga pengarna där - För skolan är i högsta grad integrationsarbete och Vänstermiljonerna är inte låsta utan får användas till vad som helst.

Allt som behövs är att vi VILL lägga dem där. Vi behöver inte använda mer än en bråkdel av dem för att lösa situationen.

Ett pedagogiskt problem

I Vimmerby kommun är majoriteten just det – En majoritet.

Inga beslut kan tas mot deras vilja.

Får skolan inga extra pengar är det majoritetens ansvar att det blir så. Deras vilja. Ingen annans.
Varför?

Ni har ett pedagogiskt problem här majoriteten. Varför VILL ni inte? När ni både kan och får? Vad är det, som är viktigare, ni vill använda pengarna till?

Inte kan det väl vara så illa att det svider så hårt inom delar av majoriteten, att se Vänstermiljonerna göra nytta, att ni hellre låter barnen lida för det?

Jens af Ekenstam Stenman

Vänsterpartiet Vimmerby

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt