Annons:

SD:

Sverigedemokraterna vill införa gratis bussresor för seniorer.

SD: "Vi är enda partiet som vill ha gratis bussresor för seniorer"

I ett debattinlägg menar Sverigedemokraterna i Kalmar läns landsting att de är det enda partiet som vill sätta igång med gratis bussresor för seniorer. Här nedan kan ni läsa debattartikeln.

Annons:

Vi Sverigedemokrater är i Kalmar läns landsting det enda partiet som vill sätta igång med gratis bussresor för seniorer. Vid senaste mötet med landstingsstyrelsen behandlades ett medborgarförslag att införa fria bussresor för seniorer 70 år och äldre vardagar klockan 9 till 15 och 18 till 4 samt hela dygnet lördag, sön- och helgdag, med början som pilotförsök i Kalmar. Sverigedemokraterna röstade som enda parti ja till detta och vill med denna utgångspunkt arbeta för att gratis bussresor införs i hela länet för seniorer 70 plus.

Gratis bussresor skulle medföra ökad rörlighet bland många och öka hälsa och välbefinnande, liksom minska ensamheten för många. Många seniorer har idag svårt att klara sig på sin minimala pension, så även ur den synpunkten är det rimligt med gratis bussresor för dem som under hela sitt liv betalat skatt.

Gratis bussresor för pensionärer finns idag, i olika varianter efter åldersgrupp eller tid på dygnet, i ett fyrtiotal kommuner runtom i landet. Hälften av Sveriges landsting och regioner har prisreduktion för seniorer, men i vårt landsting röstade de övriga partierna nej till att ens pröva detta i vårt landsting. Man sköt istället frågan till budget 2018, då man, som man sade, skulle titta på det, vilket är till intet förpliktigande.

Sverigedemokraterna lovar att vid nästa landstingsfullmäktige verka för att Kalmar läns landsting inför fria bussresor till seniorer 70 år och äldre.

Bo Karlsson (SD) gruppledare landstingsfullmäktige

Claus Zaar (SD) ledamot landstingsstyrelsen

Mikael Eljans (SD) ledamot trafikstyrelsen

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt