Annons:

SD:s nolltolerans är svensk politiks största hyckleri

Partitoppen i Sverigedemokraterna vill bilda regering efter nästa val. SD Vimmerbys Anneli Jakobsson bevisar ännu en gång att de egna företrädarna är partiledningens värsta fiende.

Annons:

Det mesta har gått Sverigedemokraternas väg under hela mandatperioden. Invandringen skenade till rekordnivåer under 2015, kriget i Syrien tar inte slut, rättsväsendet får inte stopp på terrorismen, debattklimatet har flyttat högerut, EU tycks oförmöget att lösa migrationsfrågan och de andra partierna har, helt eller delvis, gett SD rätt på punkt efter punkt. 

Allt det där är faktorer som partiet inte kan styra. Den punkt som partiet självt har full makt över fortsätter att aktivt bekämpa partiledningens dröm om aktivt regeringsinflytande.

 Fick medieutbildning

I teorin har Sverigedemokraterna nolltolerans mot rasism och nazism, men det är enklare att se ett mönster i en myrstack än i partiets tillämpning av sin maxim.

För ett år sedan skrev jag att Anneli Jakobsson var tvungen att uteslutas om nolltoleransen skulle behålla någon som helst trovärdighet. Så blev det inte. Istället fick Jakobsson medieutbildning och utsågs till ordförande. 

I vintras agerade Jakobsson när en styrelsekompis kallade invandrare för ”svartskallar”. Förra veckan försvarade hon sin rätt att kalla mörkhyade för N-ordet med näbbar och klor. För Jakobsson är N-ordet helt okej – så länge som inte varenda mörkhyad meddelar Jakobsson att ordet är diskriminerande.

Den som heter en konsekvent logik hittar säkert människor på Jupiter också.

 Vill se mer medieträning

Hela intervjun ger tydliga bevis på Jakobssons rasistiska tankegods och totala avsaknad på empati. Mörkhyade är ett eget folkslag som ska behandlas på ett särskilt sätt. Att riskera att kränka miljoner människor gör ingenting.

Vill partiet uppfylla sin nolltolerans har det bara en möjlighet – men givetvis, som ett brev på posten, försvarade länsordföranden Mattias Bäckström Johansson sin ordförande i Vimmerby.

Länets ordförande vill istället se ytterligare medieträning.

Det ska sägas att behovet av ytterligare evidens var minimalt – men om nu någon fortfarande tvivlar så utgör den senaste Jakobsson-skandalen ett slutgiltigt bevis på att Sverigedemokraternas nolltolerans är svensk politiks största hyckleri.

Att ingen vill styra landet med en sådan kamrat i handen är inte konstigt någonstans.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt