Annons:

SD höll panelsamtal med toppkandidaterna på torget

Sverigedemokraterna höll panelsamtal på torget i Vimmerby.

SD höll panelsamtal med toppkandidaterna på torget

I lördags höll Sverigedemokraterna ett torgmöte i Vimmerby. Partiets toppkandidater till riksdagen, landstinget och kommunen höll ett panelsamtal.
– De viktigaste frågorna vi går till val på är en stramare migrationspolitik, en tuffare kriminalpolitik och värdigare äldrepolitik, säger Mattias Bäckström Johansson (SD).

Annons:

Mika Kotanen höll i panelsamtalet mellan Bäckström Johansson, SD:s toppnamn till riksdagen från Kalmar län, och förstanamnet till regionvalet, Martin Kirchberg, och Anneli Jakobsson, som toppar listan till kommunen.

En del folk hade sökt sig dit för att lyssna.

– Vi måste ge våra svenska bönder bättre konkurrensvillkor med kraftigt sänkt dieselskatt och en djurvälfärdsersättning. Det ska inte vara en konkurrensnackdel att behandla djuren bra utan tvärtom, säger Mattias Bäckström Johansson. 

Anneli Jakobsson tryckte på äldrefrågorna.

– Vi måste satsa mer på våra äldre som har jobbat och slitit under ett helt liv. Vi har lagt förslag om att det ska finnas aircondition på alla våra äldreboenden och att gratis halkskydd ska delas ut till kommunens pensionärer, säger hon. 

Partiledaren kommer

Martin Kirchberg förklarade att SD vill stärka det svenska medborgarskapets betydelse för oinskränkt tillgång till vården.

– Vi går till val på bästa möjliga vård per skattekrona. Alldeles för mycket av våra gemensamma skattemedel går idag till byråkrati och onödig administration som inte är landstingets kärnverksamhet, säger Martin Kirchberg. 

På tisdag kommer Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till Vimmerby för att hålla ett torgmöte.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt