Annons:

Mattias Bäckström Johansson får stenhård kritik av Bengt Barkstam. Foto: Riksdagen

Förre SD-ordföranden: ”Jag blev totalt utfryst”

Bengt Barkstam var ordförande i SD Vimmerby fram till årsmötet 2017. Nu hävdar han att han blev utfryst av partiet – och tvingades lämna ordförandeposten.
– Bo Karlsson och Mattias Bäckström Johansson gjorde allt i sin makt för att odla ett misstro mot mig som person, säger han till LN/VT.

Annons:

Det pågår en personstrid inom Sverigedemokraterna i Västervik. Anders Loman har varit mycket kritisk till hur han behandlats av bland annat Bo Karlsson, etta på Västerviks fullmäktigelista, och Mattias Bäckström Johansson, ordförande i distriktet.

Diskussionen i Västervik fick Vimmerbypolitikern Bengt Barkstam att ta bladet ur munnen. I dag säger han till LN/VT att han blev utfryst av länsförbundet.

Barkstam tyckte att Västervikspolitikern Bo Karlsson var för påstridig.

– Bo Karlsson var mycket pådrivande och kunde ringa när som helst. Det kunde vara klockan 07 på söndagsmorgonen, eller vilken annan dag som helst, ibland fem gånger om dagen! Jag orkade inte med hans samtal och oändliga mejlkonversationer i tid och otid. Därför tog jag kontakt med Mattias Bäckström Johansson och bad om hjälp. Det skulle jag aldrig ha gjort! Sen blev jag totalt utfryst av SD Kalmar Län, berättar Bengt Barkstam.

"Gjorde allt för att odla misstro"

Barkstam satt i fullmäktige mellan 2010-2017.

– Bo Karlsson och Mattias Bäckström Johansson gjorde allt i sin makt för att odla ett misstro mot mig som person. Efter att dom tillsammans med Sandor Högye, Nils-Erik Johansson och John Hoffbrink anklagat mig och Anneli Jakobsson för förskingring av partikassan rasade allt samman. Anklagelserna var ju falska, det bevisades efter revisionen som utfördes av SD Kalmar Län, hävdar Bengt Barkstam.

I dag är Anneli Jakobsson ordförande i SD Vimmerby.

– Vi ”kuppade” in Anneli Jakobsson i stället för mig. Jag hade då tröttnat på att sitta bredvid Sandor Högye av särskilda skäl. Jag hade ett flertal gånger kontaktat Mattias B Johansson om detta, men fick aldrig någon respons.

"Avgick direkt"

I slutet av 2016 beordrades Barkstam att lämna sin ordförandepost – av just Anneli Jakobsson.

– Vi diskuterade vallistor och olika kandidater inför valet 2018. Men även Anneli Jakobsson var utsänd som budbärare av Mattias Bäckström Johansson, och beordrade mig att avgå som ordförande för SD Vimmerby på grund av åldersskäl! Mina tolv år som representant för SD var därmed slut. Jag avgick som ordförande direkt och begärde själv utträde från SD. Allt i SD styrs av Mattias Bäckström Johansson genom Bo Karlsson, och det är ju återigen tydligt i och med vad som händer i SD Västervik, anser han.

Dagens Vimmerby har sökt både Anneli Jakobsson och Mattias Bäckström Johansson. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt