Annons:

Teknisk undersökning genomförd vid villan i Vimmerby:

Polisen genomförde i måndags en teknisk undersökning vid villan i Vimmerby.

Teknisk undersökning genomförd vid villan i Vimmerby: "Vill inte gå in på det"

Natten till torsdag brann stora delar av en villa i utkanten av Vimmerby ned till grunden. Polisen startade en utredning om mordbrand och i måndags utfördes en teknisk undersökning av polisen.

Annons:

Det var för snart en vecka sedan som det började brinna i en villa i utkanten av Vimmerby. En person som skulle sova i sin bil vid campingen uppmärksammade branden och sprang dit för att varna de boende.

– Inringaren såg lågorna och sprang hit för att banka på dörren. Det han gjorde kan ha räddat liv, det hjälpte åtminstone till att påskynda processen, sa räddningstjänstens Håkan Westerback.

Räddningstjänsten påbörjade släckningsarbetet relativt snabbt, men trots det blev två tredjedelar av villan totalförstörd. 

– Det första vi gjorde var att begränsa spridning till garaget för att rädda det. Det var ett jättegnistregn från branden och med tanke på hur torrt det är, så försökte vi begränsa spridning till intilliggande fastigheter och grönytor. Det ligger ju en rätt stor camping här på andra sidan. Det var hektiskt i början, sa Westerback.

"Egentligen ingenting"

Eftersom brandorsaken var oklar öppnades en utredning om mordbrand. Redan på torsdagen berättade polisen att en teknisk undersökning skulle ske när platsen svalnat och den genomfördes i måndags.

– Vi genomförde den tekniska undersökningen i måndags och hävde avspärrningen efter det, säger Niclas Juneskog, som är förundersökning. 

Vet ni något mer nu?

– Egentligen ingenting eftersom vi inte fått resultatet ännu. När jag får det, så kommer vi titta på den.

Hur lång tid kan det ta?

– Jag räknar med att få den i dagarna. Jag kommer inte delge några detaljer i vad vi kommer fram till i den, men därefter fattar jag ett beslut om brottsrubriceringen ska ändras.

Tagit in uppgifter

Polisen har också genomfört en del vittnesförhör.

– Vi har tagit in många uppgifter kan man säga, men det är inget jag vill gå in på. 

Har det framkommit något som pekar mot att det skulle vara anlagt?

– I nuläget finns inga uppgifter som framkommit som styrker att det skulle vara en mordbrand. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt