Annons:

Pojke misshandlade skolkamrat i Vimmerby – matade knytnävsslag i ansiktet

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Pojke misshandlade skolkamrat i Vimmerby – matade knytnävsslag i ansiktet

En pojke i 15-årsåldern misstänks ha misshandlat en jämngammal pojke på en skola i Vimmerby. Pojken ska ha matat knytnävsslag i ansiktet på offret och åtalas nu vid Kalmar tingsrätt.

Annons:

Det var det 9 januari i år som misshandeln ska ha inträffat på en skola i Vimmerby. Enligt den stämningsansökan avseende misshandel som kammaråklagare Jacob Semark lämnade in till tingsrätten på måndagen ska 15-åringen ha utdelat flera slag i ansiktet på målsägaren. Dessa orsakade ett jack under ena ögat, bulor och smärta på offret. Efter händelsen uppsökte pojken läkarvård.

Enligt de inblandade ska det ha börjat som ett skojbråk i matsalskön, som sedan urartade. Rektorn vid skolan har uppgett att de börjat knuffa på varandra när de stod i kön. Den misstänkte ska då ha knuffat målsäganden så att han ramlade på en klasskamrats armbåge, varpå han ilsknade till och knuffade tillbaka. Den nu misstänkte ska då ha kastat sin mat i ansiktet på målsäganden och sedan slagit honom i ansiktet flera gånger med knuten hand så att det började blöda.

När lärare rusade fram och lyckades avstyra misshandeln försvann den misstänkte därifrån.

I förhör har den misstänkte pojken erkänt misshandeln. Han har sagt att han inte minns mycket av händelsen, men erkänner att han slagit målsäganden med knytnäven i ansiktet. Han tror att det handlar om ett tiotal slag. Däremot har han inte kunnat svara på varför han gjorde det.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt