Annons:

Kommunen och VH åker till andra arenor – ännu oklart kring kostnadsbilden

Här ses Lars Johansson (V) samt Mirja Holgersson och Anton Palmér i samband med förbundets besök i ishallen. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunen och VH åker till andra arenor – ännu oklart kring kostnadsbilden

Förra veckan hoppades fastighetschefen Torbjörn Bergström ha bilden klar för sig kring kostnadsbiten för upprustningen av ishallen vid det här laget. Men något besked kommer inte.
– Jag hoppas kunna ha pengen några dagar in i nästa vecka, säger Torbjörn Bergström. 

Annons:

Att förbereda logistiken runt Vimmerby Hockey och inte minst ishallen inför det hisnande steget till Hockeyallsvenskan är förstås den stora saken nu. 

För några veckor sedan var representanter från både förbundet och ligaorganisationen på plats i Vimmerby för att se över ishallens utformning utifrån de krav som finns. 

För en vecka sedan hoppades Torbjörn Bergström, fastighetschef i Vimmerby kommun, att han skulle kunna ha kostnadsbilden klar för sig den här veckan och att politikerna därmed också skulle ha ett beslutsunderlag att ta ställning till.

Men så blir det inte.

– Det var vår ambition, men så blev det tyvärr inte. Vi hade hoppats på att ha den första skissen från arkitekten, men den har vi inte ännu nu. Det är där vi står nu och vi har inte räknat ut någon peng, säger Torbjörn Bergström. 

Åker till Kalmar och Nybro

Under torsdagseftermiddagen kom TV4 på besök till Vimmerby för att se över tv-produktionen. 

– Det handlar om tv-produktionen och det finns några svar vi behöver få från det hållet. De ska titta på vad som måste ske. 

Under fredagen åker sedan en delegation från kommunen tillsammans med VH:s klubbchef Andreas Zukiewicz till två andra orter i länet. Det rör sig om Kalmar och Nybro. 

– Vi vill titta på både Kalmar och Nybro, men det är mest Nybro som vi tror att vi kan få ut lite kring hur de löste det. Annars inväntar vi svar från konstruktören kring en del och det är något vi är beroende av. Vi hoppas få svar av dem i slutet av den här veckan och sedan ska byggarna också titta på sina kostnader, säger Anton Palmér, som sitter med i arbetsgruppen. 

Kan komma nästa vecka

Nu är i stället förhoppningen att beslutsunderlaget ska komma politiken till del nästa vecka. 

– Jag räknar med att kunna räkna på det och ta fram en peng nästa vecka om vi bara får de här sakerna på plats. I mitten av nästa vecka kanske vi kan ha det framme och visa för politiken, säger Torbjörn Bergström. 

Anton Palmér hoppas också på detta.

– Vi kommer ha en intern dialog med våra politiker så fort vi får summorna. 

Hur upplever du politikens inställning?

– Vi jobbar med en ambition att lösa det här även om man kommer stöta på kostnader och utmaningar längs med vägen. 

Hur går dialogen med klubben?

– Vi har en jättebra dialog och hörs av flera gånger i veckan. Det finns en god förståelse för varandras utmaningar och klubben sliter med sin organisation. Man är också medveten med att vi jobbar för att få till bra lösningar.

Kan försvåra

Att klubben skulle ta över ägandet för vissa delar i anläggningen är inget som diskuteras, enligt Palmér.

– Inte i huvudsak. I första hand ska vi äga och ta hand om allt, det är vår inriktning. Vi pratar inte i andra termer i dag, men hur det blir i framtiden vet man aldrig. Vi kan dock se att det försvårar med dubbelt ägande i en arena. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt