Annons:

Körde drograttfull i Vimmerby - rätten köpte inte hans förklaring

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Körde drograttfull i Vimmerby - rätten köpte inte hans förklaring

En man döms för drograttfylleri efter att ha stoppats av polisen i Vimmerby förra året. Rätten köpte inte mannens förklaring till varför det fanns spår av amfetamin i hans blod.

Annons:

Den 23 januari 2023 stoppade polisen en personbil på Södra Industrigatan i Vimmerby. Bakom ratten satt en man i 45-årsåldern som polisen fattade misstankar mot. Han togs med för provtagning och det visade sig då att mannen vid tillfället hade spår av amfetamin i kroppen.

Mannen har i förhör hävdat att detta var rester efter en förhöjd dos av ADHD-medicin, som han ska ha tagit under en period strax dessförinnan. Detta var dock en förklaring som Kalmar tingsrätt inte köpte.

Man menar i stället att mannens uppgifter ska lämnas utan avseende och finner honom skyldig till att uppsåtligen brukat narkotika samt gjort sig skyldig till drograttfylleri.

Påföljden bestämdes till 50 dagsböter om 80 kronor, totalt 4 000 kronor. Mannen ska också betala 800 kronor till brottsofferfonden samt ersätta staten med 1 300 kronor för kostnader för provtagning och analys.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt