Annons:

Polisens besked efter dödsolyckan:

Polisen har en klar bild av vad som hände vid dödsolyckan. Foto: Lotta Madestam

Polisens besked efter dödsolyckan: "Ganska säkra på hur det gick till"

För knappt en vecka sedan inträffade en svår olycka vid den norra infarten till Mörlunda. Två män miste tragiskt livet i olyckan. Polisen har en ganska klar bild av vad som hände. 

Annons:

Det var vid 12.50-tiden förra torsdagen som larmet om olyckan mellan personbilen och lastbilen kom. Tidigt beskrevs olyckan vara mycket allvarlig och vägen fick stängas av under en tid. 

Två män i 70-årsåldern fördes till sjukhus efter olyckan, men deras liv gick inte att rädda. Polisen upprättade en anmälan om vårdslöshet i trafik endast för att kunna utreda omständigheterna kring dödsolyckan. 

– Det är rutinmässigt i samband med dödsolyckor. Det vi vet nu är att bilen ska ha kommit framför lastbilen och gjort någon manöver. Vi ska hålla bättre förhör med lastbilschauffören framöver. Han var förstås väldigt chockad efter olyckan, sa Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen, tidigare.

Togs i beslag

Personbilen togs också i beslag för att genomgå en teknisk undersökning. Sylvia Sjöblom är förundersökningsledare vid polisen och säger att man redan nu har en ganska klar bild av vad som skedde.

– Lastbilschauffören är vittne till händelsen och vi är ganska säkra på hur det har gått till. Chauffören berättar att han kört bakom den aktuella bilen som plötsligt svängt av åt höger mot Mörlunda och gjort en u-sväng framför lastbilen. Om det beror på döda vinkeln, att man inte såg lastbilen eller varför får vi aldrig svar på, säger Sylva Sjöblom. 

Nu inväntar polisen den tekniska undersökningen och obduktionsrapporter, som kan ta tre till fyra månader, innan utredningen läggs ned helt.

– Vi gör inget mer nu innan vi stänger den. Det finns inga misstankar mot någon och vi inväntar bara de här undersökningarna innan vi fysiskt stänger den. Vi har klart för oss hur olyckan har gått till och kommer inte utreda den något mer. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt