Annons:

Efter dödsolyckan i Mörlunda – så görs korsningen säkrare

Den norra infarten till Mörlunda görs om efter dödsolyckan. Svängfältet tas bort. Foto: Ossian Mathiasson

Efter dödsolyckan i Mörlunda – så görs korsningen säkrare

Vinterns dödsolycka vid den norra infarten till Mörlunda får konsekvenser. Svängfältet in till Mörlunda försvinner under denna vecka.
– En liknande händelse ska inte kunna inträffa igen, säger Joakim Gimby, projektledare på Trafikverket.

Annons:

Det var i februari tidigare i år som en lastbil och en personbil kolliderade vid den norra infarten till Mörlunda. En lastbil svängde in höger till Mörlunda och personbilen, som hade väjningsplikt och kom från samhället, körde ut på riksvägen och missade att det kom ytterligare en lastbil som körde rakt in i sidan på personbilen. Föraren av personbilen fördes till sjukhus och avled till följd av sina skador. 

"Tar bort svängfältet"

Riksväg 34/47 har varit avstängd under tisdagen och delar av onsdagen för södergående trafik på grund av vägarbete och trafikanterna fick i stället följa skyltningen genom Rosenfors.

Det som händer är att svängfältet in till Mörlunda försvinner med anledning av dödsolyckan i februari. 

– Vi håller på och gör en trafiksäkerhetshöjande åtgärd. Vi tar bort svängfältet som har varit vid norra infarten till Mörlunda. I samband med en allvarlig olycka görs alltid en utredning på Trafikverket för att titta på orsaken och vad vi kan göra för att förhindra samma incident. Vi kom det fram till att man kan göra en trafiksäkerhetshöjande åtgärd så det inte kan hända igen. Därför gör vi detta arbete, säger Joakim Gimby, projektledare på Trafikverket.

Arbetet pågår i veckan

Projektledaren berättar att den nya korsningen kommer påminna om den som finns vid den södra infarten vid Bergs Timber. 

– Svängfältet tas bort men i övrigt blir det ingen större förändring. Vi ser till att den döda vinkeln försvinner och det finns ingen möjlighet att köra om en bil som svänger in till Mörlunda. Trafikanterna måste anpassa hastigheten för att kunna svänga in till Mörlunda och det gäller även bilarna som kommer efter svängande bil, säger Gimby. 

Hur ser tidsplanen ut?

– Vi började i går och arbetet pågår i några dagar. Vi tar bort asfalten i svängfältet och gör en ny slänt. Det kommer vara klart innan veckans slut. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt