Annons:

DEN MORDMISSTÄNKTE MANNEN VAR GIFT MED KVINNAN

I det här området hittades den döda kvinnan. Foto: Simon Henriksson

DEN MORDMISSTÄNKTE MANNEN VAR GIFT MED KVINNAN

Den mordmisstänkte 50-åringen var gift med den kvinna som anträffades död i tisdags kväll. Enligt obekräftade uppgifter från en poliskälla till Länstidningen Norr/Vimmerby Tidning rör det sig om ett asylsökande par. – Jag har inte en aning om de är asylsökande eller inte, säger Johan Bruun, presstalesman vid polisen i Kalmar.

Annons:

Polisen har nu bekräftat att den man i 50-årsåldern som sitter anhållen för mordet på en 40-årig kvinna i Silverdalen var gift med kvinnan i fråga. I ett inledande förhör som hållits med mannen förnekar han brott. 50-åringen är skäligen misstänkt och fler förhör ska hållas under dagen. Paret var boende på orten – och enligt en poliskälla som Länstidningen Norr/Vimmerby Tidning fått uppgifter från ska det röra sig om människor som sökt asyl i Sverige.

– Det är ingenting jag kan bekräfta. Jag har inte hunnit så långt och jag kan inte säga att de är asylsökande, säger Johan Bruun, presstalesman vid polisen i Kalmar.

Enligt uppgifter till samma tidning ska kvinnans skador vara omfattande. 

– Det kan jag inte kommentera. Jag har varken sett bild på kvinnan eller hört ett enda ord. Jag vet inte om skadorna varit omfattande. 

Vet ni något om hur mordet har gått till?

– Jag vet ingenting, brottsundersökningen är inte klar och obduktionen ska hållas först i morgon. Den måste vi också titta på först. 

Har ni några teorier?

– Teorier har vi alltid, men just nu jobbar vi med att sammanställa spåren och förbereder obduktionen. Just nu knackar vi dörr i Silverdalen. 

Mördades kvinnan i tisdags eller har hon legat död sedan i måndags?

– Jag har inte en aning. Vad vi vet är att kvinnan anmäldes försvunnen i måndags eftermiddag och anträffades i går eftermiddag. Det innebär att hon varit försvunnen i 24 timmar. Vi vet mer efter obduktionen i morgon. 

Hur går ni vidare nu?

– Vi lägger vårt pussel och jobbar vidare för att få fram om det är på sannolika skäl mannen är misstänkt så att han kan häktas. Just nu är han hörd som skäligen misstänkt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt