Annons:

KOMMUNAL CHEF LÄMNAR VIMMERBY FÖR VÄSTERVIK

Karin Holmgren lämnar sin chefstjänst i Vimmerby för en likvärdig tjänst i Västerviks kommun. Foto: Privat

KOMMUNAL CHEF LÄMNAR VIMMERBY FÖR VÄSTERVIK

Ännu en kommunal chef lämnar Vimmerby kommun för Västerviks kommun. Det rör sig om chefen för vård- och omsorgsboende, Karin Holmgren, som nu blir verksamhetschef för äldreomsorgen i Västervik.
– Det är en sorg att lämna Vimmerby, men det ska bli roligt med en ny utmaning, säger hon.

Annons:

Karin Holmgren har jobbat i över 20 år i Vimmerby kommun. 2003 börjae hon jobba på Eken och vid omorganisationen 2006 blev hon verksamhetschef. 

Ett tag var hon verksamhetschef för hela omsorgen och de senaste åren har hon varit chef för vård- och omsorgsboende i kommunen. Nu har hon tackat ja till ett jobb som verksamhetschef för äldreomsorgen i Västerviks kommun. 

– Det är ett likvärdigt jobb. Jag bor på landet i Västerviks kommun och har ett barn som går på gymnasiet och ett som ska börja. Det är svårt med kommunikationer och det här passar mig bättre för att få ihop livspusslet. Jag tycker också att det ska bli roligt med en ny utmaning, berättar Karin Holmgren. 

Hur blir det att lämna Vimmerby kommun?

– Det är verkligen både och. Det är verkligen inte så att det här beror på att jag inte trivs i Vimmerby. Jag har trivts jättebra och det finns väldigt mycket som är väldigt bra i Vimmerby. I Vimmerby finns det otroligt många duktiga medarbetare och en oerhörd kompetens ute i äldreomsorgen. Samtidigt ska det bli roligt att börja i Västervik. Det är en ny utmaning och känner att jag behöver något nytt.

Det är hon mest stolt över

Pendla kommer hon fortsatt få göra, men inte i samma utsträckning och livspusslet underlättas också av förändringen.

– Jag kommer få åka nu också, men nu åker jag dit bilen ska och där jag har mina barn. 

Har det varit ett svårt val?

– Ja, det har det varit. Jag känner verkligen Vimmerby kommun och alla medarbetare. Även om jag bor i Västerviks kommun, så känner jag inte lika många där. Men det ska bli roligt att lära om samtidigt som jag kommer sakna väldigt många personer.

Vad är du mest stolt över under din tid?

– Jag är väldigt stolt över Vimar- och Borghaga. Hela det arbetet vi gjorde tillsammans i nära samarbete med fastighetsavdelningen. Det blev väldigt bra. Jag är väldigt nöjd med samarbetet kring Nybble också. Kommunala pensionärsrådet har varit med kring båda och det finns ett jätteengagemang från både dem och alla medarbetare. Jag har uppskattat samarbetet och när folk brinner för det. 

Byter jobb snart

Just satsningen i Nybble är satt på paus på grund av ekonomin.

– Det är tråkigt och jag är lite orolig för hur man ska klara det. Det är en stor utmaning med fler äldre och äldre, och man kan ha en oro för att det inte blir något av det. 

Karin Holmgren slutar i Vimmerby kommun den 31 maj och börjar i Västerviks kommun redan den 1 juni. 

– Jag är nöjd med mina år här, men ser verkligen fram emot att börja i Västerviks kommun nu. Det ska bli roligt. Jag vet att de brinner väldigt mycket för aktiviteter för de äldre och det tycker jag är roligt. Men det är man duktiga på i Vimmerby också vill jag tillägga. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt