Annons:

TOG HJÄLP AV BARN VID INBROTT – DÖMS TILL FÄNGELSE

En man i 40-årsåldern döms till fängelse för flera brott begångna i trakten. Foto: Mostphotos

TOG HJÄLP AV BARN VID INBROTT – DÖMS TILL FÄNGELSE

En man i 40-årsåldern döms till ett långt fängelsestraff för en rad brott begångna i våra trakter under sommaren. Bland annat har han tagit hjälp av ett tio år gammalt barn vid en grov stöld.

Annons:

Mannen, som är boende på en ort i Västerviks kommun, fälls för sex olika brott – grov stöld, misshandel, stöld, häleri, ringa narkotikabrott samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Samtliga brott ska vara begångna i Västerviks kommun och Vimmerby kommun.

Stölderna har skett vid olika tillfällen under sommaren 2019 och handlar bland annat om tillgrepp av ett stort antal elverktyg, smycken, kläder med mera. 

"Hittade godset i väska"

Misshandeln som mannen döms för ska ha skett då en kvinna boende i ett hus där mannen gjorde ett av inbrotten tog honom på bar gärning. Han ska då ha knuffat och slagit henne. Kvinnan kunde även vid det tillfället identifiera mannen, som hon kände flyktigt sedan tidigare. Vid det tillfället tog mannen hjälp av ett cirka tio år gammal barn, vilket rätten anser är försvårande. 

Vid husrannsakan hos mannen har en mängd stöldgods anträffat. Mannen, som nekar till samtliga anklagelser, förklarar detta med att han har hittat en del av godset i en övergiven väska i skogen samt att han har köpt en del av det övriga.

Fängelse och skadestånd

Mannen döms av Kalmar tingsrätt till ett år och åtta månaders fängelse. Han ska dessutom betala sammanlagt drygt 90 000 kronor i skadestånd till sex olika målsäganden. En av de drabbade är Byggklason i Vimmerby. 

Mannen ska stanna kvar i häkte till dess att domen vinner laga kraft.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt