Annons:

Räddningstjänstens kritik mot allmänheten: ”Uppträder inte respektfullt”

Flera bilar struntade i räddningstjänstens avspärrningar i samband med dagens olycka i Vimmerby. Kenneth Söderberg är kritisk och irriterad. Foto: Ossian Mathiasson

Räddningstjänstens kritik mot allmänheten: ”Uppträder inte respektfullt”

Räddningstjänsten i Vimmerby är kritisk mot allmänheten i samband med dagens räddningsinsats vid olyckan på Södra Ringleden i Vimmerby. 
– Man blir kritisk när folk inte uppträder på ett respektfullt sätt och bryter mot trafikregler som finns, säger Kenneth Söderberg.

Annons:

På torsdagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om en trafikolycka med två inblandade fordon i korsningen Södra Ringleden-Hultsfredsvägen i Vimmerby. 

Kenneth Söderberg vid räddningstjänsten riktar kritik mot allmänheten som störde deras räddningsarbete. 

– Vi stänger av vägen för att vi vill arbeta i en säker miljö. När vi sätter röda lampor så betyder det att vägen är avstängd och då ska man stanna. Man ska inte köra förbi de här lamporna, det är likställt med att köra mot rött ljus vid trafikljus. I detta fall är det allmänhet som bryter mot avspärrningarna och kör förbi avstängningslamporna och olyckstälten. De åker därmed in i skadeplatsen där vi arbetar. Vi är inte särskilt skyddade där. Det finns en anledning till att vi stänger av vägen, det är för att vi inte vill ha in fordon som inte har varit involverade i olyckan för att blåljuspersonal ska kunna jobba på ett säkert sätt, säger Kenneth Söderberg och fortsätter: 

– Man blir kritisk när folk inte uppträder på ett respektfullt sätt och bryter mot rådande trafikregler. Det för med sig att vi inte kan jobba säkert med det vi ska ta hand om på olycksplatsen. Vi får hela tiden vara oroliga för om det kommer en bil. När vi har satt upp avspärrningar så måste de respekteras. 

Hur många bilar rör det sig om?

– När en av våra medarbetare lämnade det röda tältet och hade stängt av trafiken så var det fyra bilar som åkte förbi och struntade i våra avspärrningar. Olycksskyltar med röda lampor betyder stopp. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt