Annons:

Johan från Målilla bor i Vetlanda:

Johan från Målilla bor i Vetlanda och är förstås skärrad efter händelsen. Foto: MostPhotos

Johan från Målilla bor i Vetlanda: "Folk är verkligen skärrade"

Terrordåd brukar associeras med storstäder som Paris, London och Stockholm. Polisen utreder nu ett misstänkt terrorbrott i lilla Vetlanda i Småland.
– Man tror inte att det ska kunna komma så här nära inpå, säger Johan Johansson från Målilla som bor i Vetlanda.

Annons:

Johan Johansson, ursprungligen från Målilla, bor i Vetlanda sedan tre år tillbaka. Vid 15-tiden, när en ung man gick till attack mot flera personer i centrala Vetlanda, befann han sig på jobbet i Bäckseda.

– Man har gått med en klump i magen hela dagen. Det första man fick höra var att man skulle ringa och prata med alla man känner, så att de höll sig inne. Jag ringde till de jag tänkte skulle kunna vara på stan. Pulsen steg hyfsat snabbt, berättar Johan Johansson.

Själv var han i centrum så sent som under tisdagen. 

– Jag bor ju inne i stan och gick runt där vid den här tiden i går. Det är riktigt obehagligt. Man vet ju inte vem eller vilka som har drabbats heller, men det är otäckt. 

Vid 17-tiden, bara timmar efter det misstänkta terrordådet, höll han ett pass på Friskis & Svettis, alldeles i närheten av den plats där en av attackerna ska ha ägt rum.

– Folk var såklart skärrade, men man fick samla ihop sig och gå in i bubblan.

"Tror ju inte det ska hända här"

Terrordåd är mest förknippat med storstäder som Paris, London och Stockholm. Att det ska ske i lilla Vetlanda är förstås otänkbart.

– Det är jätteobehagligt. Jag tog bilen genom stan efter jobbet och det är som en spökstad. Jag tänker på de drabbade och hoppas verkligen att det ska gå bra för dem. Det ska ju inte kunna hända här tänker man, men det är piketbussar överallt, tungt beväpnad polis och snutar på varje liten plats. 

Vad tänker du om att det här händer i en så liten stad?

– Man tror ju inte att det ska kunna komma så här nära inpå. Man blir rädd och alla man pratar med har en klump i magen. Det är en oro och en konstig rädsla och känsla i kroppen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt