Annons:

  • Så här glad var Andréa Ask efter att ha fått stjärnförklädet. Foto: Privat

Andréa bakade för sin mamma som har cancer – fick stjärnförklädet

Rosa bandet-tema i Hela Sverige bakar. Då tillägnade Andréa Ask sin bakelse till sin mamma, som lidit av bröstcancer i flera år. Då fick hon stjärnförklädet av juryn.
– Att jag fick det denna vecka kändes sjukt fint och bra, säger hon.

Annons:

För tre år sedan diagnostiserades Andréa Asks mamma med bröstcancer. När det var dags för rosa bandet-tema i Hela Sverige bakar valde hon att tillägna sina bakverk till mamman.

– Temat är rosa bandet och det ligger mig varmt om hjärtat, då min mamma har bröstcancer och har haft det i tre år nu. Hon går fortfarande på cellgifter och bakelsen jag gör i dag gör jag för henne, säger hon i programmet som sändes på onsdagskvällen. 

Andréa, som är från Södra Vi, lyckades också bäst hittills – och belönades för första gången med stjärnförklädet av juryn.

– Att jag fick stjärnförklädet denna vecka kändes sjukt fint och bra eftersom jag hyllade min mamma med mitt bakverk. Därför kändes det extra bra och betydde verkligen något extra, säger hon.

Allra bäst lyckades hon med det tekniska baket, där deltagarna skulle göra katalaner.

– Jag hoppades såklart på att få stjärnförklädet just för att Elisabeth (Högberg, reds.anm) bara kunde tänka sig att köpa mina katalaner. Men jag tyckte att alla presterade bra denna vecka så inget var säkert.

"Känns sjukt stort"

Juryn ansåg emellertid att Andréa Ask var kvällens stjärna. Nu är hon vidare ytterligare en vecka i programmet.

– Att nästan ha kommit till hälften av programmet känns sjukt stort och att få stå där i tältet och få baka är så jäkla underbart, så jag hoppas att jag får fortsätta med det. 

Ännu en gång fick Andréa kommentarer om sin förkärlek till att göra hjärtan. 

– Jag kommer lyssna lite på vad Surberg (Johan Sörberg, reds.anm) säger, så vi får se om det dyker upp några fler hjärtan eller inte, säger hon och skrattar.

Nästa vecka väntar Halloween-tema i programmet.

– Oj, oj, säger jag bara. Innan programmet startade så fick vi reda på temat och redan då hade jag stora problem att komma på vad jag skulle göra. Detta program kändes som det tuffaste för mig, men till slut fick jag ihop några bra idéer, som ser både läskiga och kanske ätbara ut. Vi får se om det håller hela vägen bara. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt