Annons:

  • Andréa Ask drömmer om eget bageri – gästbakade på lekland

    Wilma Andersson och Andréa Ask högg in på varsin bulle med godis i. "Det här blir min andra bulle", sa Wilma. "För mig är det här frukost", sa Andréa som uppskattade att få baka till barn och vuxna på Kalles lek & lattjo. Foto: Lotta Madestam

  • Andréa Ask drömmer om eget bageri – gästbakade på lekland

    Andréa Ask hade anlitats som gästbagare på lördagen. "Vi tyckte det kändes roligt att vara med på tåget, på hennes resa", sa Nathalie Axelsson, leklandsvärdinna. Foto: Lotta Madestam

  • Andréa Ask drömmer om eget bageri – gästbakade på lekland

    Andréa Ask ville gärna det hon bakade skulle tilltala barnen, så det blev bullar med godis i och chokladbollar rullade i grönt pärlsocker. Foto: Lotta Madestam

  • Andréa Ask drömmer om eget bageri – gästbakade på lekland

    Men självklart fanns det även kaffemacarons. "Det var de som tog mig till finalen i Hela Sverige bakar, så de har en särskilt plats i mitt hjärta", sa Andréa. Foto: Lotta Madestam

Andréa Ask drömmer om eget bageri – gästbakade på lekland

För Andréa Ask, känd från TV-programmet ”Hela Sverige bakar”, är drömmen att starta eget bageri. På lördagen blev det lite av den känslan när hon gästbakade på Kalles lek & lattjo.
– Mina kaffemacarons är med mig i mitt hjärta hela tiden eftersom de tog mig vidare till finalen. Jag bakar samma här i dag, fast i en större variant.

Annons:

Andreá håller ett öga på ugnen medan hon pratar. Innanför glasrutan gräddas för tillfället vaniljbullar som hon lagt Ahlgrens bilar i. Chokladbollarna är rullade i grön strössel och sköldpaddan är grön. 

– Det ska var lite kul för barnen, tänker jag. Jag hoppas det ska kännas roligt att testa något nytt, att det sedan är godis i hoppas jag lockar.

Livet har sannerligen förändrats för Andréa Ask från Södra Vi sedan hon medverkade i det så omtyckta TV-programmet ”Hela Sverige bakar”. Att gästbaka på Kalles lek & lattjo är en sådan effekt.

– Det här är ju något helt nytt eftersom jag aldrig jobbat som bagare eller konditor och nu får komma till ett större kök. Så det är både annorlunda, spännande och nytt på samma gång, sähger hon.

"Vill vara med på hennes resa"

På Kalles lek & latjo är man glada över att ha Andréa på plats i köket.

– Vi tyckte det kändes roligt att få stötta en så här ung tjej, så vi vill liksom vara med på tåget, på hennes resa, säger Nathalie Axelsson, leklandsvärdinna.

Hur inspirerar det i köket skulle du säga?

– Mycket och alla är glada här i dag att få vistas i den här goda lukten. Det blir verkligen lördagsfeeling.

För Andréas del förde lördagens aktivitet tankarna tillbaka till TV-inspelningen.

– Då var man också i ett nytt kök, med nya grejer och så. Det är samma här. Det är kul att minnas tillbaka.

Vad hoppas du att ditt besök här i dag ska leda till?

– Att fler ska vilja fika och att fler kanske ska vilja smaka det just jag bakat. Jag är ju själv en riktig sockerråtta, jag äter minst en kaka eller bulle varje dag. Alltid något sött och gott i magen, då mår man bra, säger hon och skrattar.

Andréa Ask jobbar kvar på Ljunghäll, men i övrigt bakar hon så mycket hon bara hinner. Hon har även fått erbjudande om att gästbaka på ett av kaféerna i stan och som en följd av TV-programmet blir hon ofta igenkänd när hon rör sig ute på stan.

– Det händer att folk kommer fram och vill bli fotograferade tillsammans med mig, men autografer har jag ännu inte behövt skriva, tillägger hon och skrattar. Varje gång jag är och handlar är det alltid något äldre par som kommer fram och säger hej och säger att de tittat på programmet, det tycker jag är jättekul.

Vill starta eget bageri

Nu är önskan att få öppna ett eget bageri runt omkring Vimmerby någonstans.

– Det vore drömmen, säger hon. Eller att få anställning på ett bageri, och nu är jag ju här på Kalles lek & lattjo och bakar – det blir ju lite som min dröm för nu får jag stå och baka. Barn och äldre får smaka på det jag gör. Kanske går det att bygga vidare på det, så det kan bli något större av det hela, det vore en dröm.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt