Annons:

Talangfinalist ska uppträda på välgörenhetskonsert i Vimmerby

Erik Linder kommer till Vimmerby nästa lördag. Foto: Pressbild

Talangfinalist ska uppträda på välgörenhetskonsert i Vimmerby

2009 var Erik Linder finalist i tävlingen Talang. Nyligen har han turnerat med en hyllningskonsert till Ted Gärdestad. Nu ska han uppträda i Vimmerby. – Jag tror att vi kommer fylla kyrkan, säger Bengt Westrin, samordnare för Rotarys årliga välgörenhetskonsert.

Annons:

Den meriterade artisten Erik Linder kommer snart till Vimmerby. 

Ted Gärdestad-specialisten ska uppträda på Rotarys årliga välgörenhetskonsert nästa lördag. 

– Men han är även sing- och songwriter. Det som är roligast med honom är att han har Vimmerbyanknytning. Både hans mamma och hans syster bor här i Vimmerby. Vi fick kontakt med honom och han ställer upp helt gratis, säger Rotarys Bengt Westrin. 

Välgörenhetskonserten är ett samarbete mellan Vimmerbys båda Rotary-klubbar: Vimmerby Rotaryklubb och Astrid Lindgren Rotaryklubb. Sedan mitten av 1990-talet har de samlat in nästan 900 000 kronor. Pengar som gått till vattenprojekt i Afrika och Vimmerby IF:s integrationsprojekt. 

– Säljer vi slut på biljetter kan vi nog få en nettointäkt på mellan 55 000 och 70 000. Det vore ju toppen helt enkelt. Det är viktigt med de här pengarna, vi stöder grupper som är utsatta. 

Förra årets stålar gick till att hjälpa till i Afrika. 

– Det gick till plattor till en sjuksköterskeutbildning i Afrika. Då känner man verkligen att det är bra med så mycket pengar som möjligt. 

Stora förväntningar

Bengt Westrins förväntningar på konserten är stora. 

– Jag har jättestora förväntningar. Jag vet att vi erbjuder något väldigt bra, det är en fin underhållning för en liten peng. Det är underbart mjuk och fin musik, jag tror definitivt att vi kommer att fylla kyrkan och det skulle betyda 500 personer. 

Westrin tycker att Linder påminner om just Ted Gärdestad. 

– Han fyllde Berwaldhallen två gånger när han hyllade Ted Gärdestad. Jag tycker han låter lite som honom också. Det här kommer bli bra, och i min värld är det himla bra när en välgörenhetskonsert kan hjälpa både utomlands och lokalt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt