Annons:

Nu kommer Erik Linder tillbaka till Vimmerby:

Erik Linder kommer tillbaka till Vimmerby för en ny välgörenhetskonsert. Arkivfoto: Roelof Stroetinga

Nu kommer Erik Linder tillbaka till Vimmerby: "Favorit i repris"

I våras gjorde Talangfinalisten Erik Linder stor succé med en hyllningskonsert till Ted Gärdestad. Snart uppträder han i Vimmerby igen.
– Det här är en favorit i repris. Erik och hans kompisar ville gärna komma tillbaka och det ville vi också, säger Bengt Westrin, Rotary.

Annons:

Den meriterade artisten, som 2009 var finalist i tävlingen Talang, återvänder till Vimmerby.

Efter den hyllade Ted Gärdestad-konserten i våras ska han uppträda under en välgörenhetskonsert för Rotarys räkning den 11 december. 

– Grunden till det är att de här pojkarna tyckte det var så trevligt när de gjorde Ted-konserten i en fullsatt kyrka att de gärna vill komma tillbaka. Det vill vi också såklart och nu blir det en julsaga, där de berättar julepisoder och varvar det med musik, berättar Rotarys Bengt Westrin.

Den här gången blir föreställningen i Mässhallarna, med plats för 450 personer. 

– Där kommer det byggas upp en scen som anspelar på julen. Erik har en väldigt härlig inställning och gör det här för att han tycker det är roligt. Hans farfar började med det här och nu har Erik och hans kompisar vidareutvecklat den och föreställningen kommer gå för fulla hus i Stockholm. Jag är säker på att det här blir något speciellt.

Samarbete

Artisten har också en tydlig koppling till orten. 

– Det är roligt, för hans mamma bor i Vimmerby och likaså hans ena syster. Den andra systern bor också i närheten, i Hultsfred faktiskt. Det gör att det här är som hemma för honom. Det är kul att se de här killarna, för det strålar värme och glädje runt dem. 

Välgörenhetskonserterna är ett samarbete mellan Vimmerbys båda Rotaryklubbar: Vimmerby Rotaryklubb och Astrid Lindgrens Rotaryklubb. Sedan mitten av 1990-talet har nästan en miljon kronor samlats in. Pengar som bland annat gått till vattenprojekt i Afrika, Vimmerby IF:s integrationsprojekt och Majblomman.

– Vi har en speciell grupp som jobbar med det och var pengarna ska gå den här gången är inte bestämt. Man känner stor glädje när en sådan här konsert drar in pengar och man kan vara till nytta för människor.

En till?

Blir biljettförsäljningen en fullträff kan det bli ytterligare en föreställning. 

– Då har de sagt att de stannar kvar, och gör en spelning den 12:e också. Det skulle vara sanslöst om det blev så, det vore himla häftigt. Är efterfrågan så stor så ordnar vi det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt