Annons:

Här är kommunens nästa toppchef – har jobbat i Vimmerbybutik

Simon Roth är ny kommunikationschef på Vimmerby kommun. Foto: Privat

Här är kommunens nästa toppchef – har jobbat i Vimmerbybutik

Nu är det klart vem som blir ny kommunikationschef i Vimmerby kommun. Det blir 46-årige Simon Roth från Oskarshamn – som dock har en koppling till Vimmerby.
– Jag är supersupersugen på det här, säger han till Dagens Vimmerby.

Annons:

27 personer sökte det kommunala toppjobet. Nu har kommunen tagit beslut om vem som får tjänsten som kommunikationschef. Vimmerby Tidning var först att berätta om nyheten efter att ha tagit del av ett internt informationsmeddelande som skickats ut till kommunens anställda.

– Det känns mycket bra att efter en gedigen rekryteringsprocess få erbjuda Simon tjänsten som kommunikationschef och att han dessutom tackat ta ja till erbjudandet. Jag välkomnar honom varm till koncernledningen på Vimmerby kommun, säger kommundirektör Carolina Leijonram i det interna meddelandet.

Själv säger Simon Roth så här om jobbet:

– Det ska bli fantastiskt roligt, superkul och spännande. Jag ser verkligen fram emot det här väldigt mycket, säger Simon Roth, när Dagens Vimmerby får en pratstund med honom.

Hur kommer det sig att du sökte tjänsten?

– Det finns flera olika anledningar. En är att jag tyckte att rollen var perfekt för mig och passade mina färdigheter, mina kompetenser och mina utbildningar. Jag har jobbat i 13 år på Svensk Kärnbränslehantering i Oskarshamn med kommunikationsfrågor och efter så lång tid kände jag att jag ville göra något nytt. Så det var en kombination av tjänstens innehåll, platsen Vimmerby och att jag är sugen på att göra något nytt. 

Jobbat i Vimmerbybutik

Simon Roth har lång erfarenhet av kommunikation och har tidigare varit bland annat jobbcoach på Arbetsförmedlingen och jobbat en del utomlands. 

– Jag har undervisat i spanska och det är för att jag pluggade spanska ett halvår i Barcelona. Jag har också varit i USA och Guatemala. I Guatemala var jag trainee på den svenska ambassaden där och jobbade med Maria Leissner, UD och Sida. Jag har en politices magister i statsvetenskap. Jag har också varit ett halvår i Dominikanska republiken och jobbat för Unicef.

Han har också en koppling till Vimmerby sedan tidigare.

– Det är ganska många år sedan dess, men mina föräldrar ägde en butik i Vimmerby och då jobbade jag där. Det var Djurproffsen, men jag jobbade där periodvis mellan studier och resor. Jag har alltid gillat Vimmerby och tycker det är en mysig plats. 

"Jag är supersupersugen"

Anna Erlandsson Karlsson lämnade posten för ett liknande jobb i Västerviks kommun tidigare i år och Simon Roth tillträder tjänsten den 1 mars 2022.

– Jag har ju inte börjat ännu och jag kanske inte svarar samma sak kring jobbet till sommaren, men jag tar mig an det här uppdraget med största respekt. Det jag ser som utmaningar är att göra kloka avgränsningar kring vad man kommunicerar aktivt, både externt och internt. Man ska som medborgare kunna ställa krav på att en kommun kommunicerar på ett bra sätt. Samtidigt kan man inte gå in i en sån här roll och tro att man kan kommunicera allt till alla hela tiden. Det ser jag som en omöjlighet, men det är väldigt spännande och lockande för mig att det är en bred verksamhet. En kommun gör väldigt mycket saker och kommunikation är jätteviktigt. Det är ett lagarbete, säger han och fortsätter:

– Det är också viktigt att medborgarna känner till vart man ska vända sig och få information. Det handlar om att tillgängliggöra information och skapade enklaste och mest smidigaste sätten för att hitta den information man vill ha. 

Simon Roth är väldigt taggad på att påbörja sitt nytt jobb, men säger samtidigt att han inte är fullärd.

– Jag är supersupersugen på det här och jätteglad att jag har fått förtroendet. Sedan är kärnteknikbranschen och en kommun helt skilda verksamheter. Det finns mycket jag kan ta med mig också, men också väldigt mycket jag kan lära mig. Jag är taggad på att träffa nya människor och jobba tillsammans med kommundirektör, HR-chef, ekonomichef och övriga inom koncernledningen.

Simon Roth kommer att bo kvar i Oskarshamn och pendla till Vimmerby. Han kommer även att ingå i kommunens koncernledning.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt