Annons:

  • KOMMUNAL CHEF SLUTAR I FÖRTID – HÄR ÄR ORSAKEN

    Räddningschefen Jörgen Svensson kommer att sluta i förtid. Foto: Jakob Karlsson

  • KOMMUNAL CHEF SLUTAR I FÖRTID – HÄR ÄR ORSAKEN

    Jörgen Svensson har varit chef över räddningstjänsten. Foto: Bildbyrån

KOMMUNAL CHEF SLUTAR I FÖRTID – HÄR ÄR ORSAKEN

En kommunal chef slutar i förtid. Det rör sig om räddnings- och säkerhetschefen Jörgen Svensson. Det bekräftar han själv sent på onsdagskvällen.

Annons:

Den 1 oktober 2020 blev Jörgen Svensson ny räddnings- och säkerhetschef i Vimmerby kommun. Han kom då från Västerviks kommun, där han i närmare 40 år arbetat inom räddningstjänsten. Innan Jörgen Svensson tillträdde tjänsten hade Vimmerby kommun haft en tillfällig chef sedan maj 2020 då avtalet med Västerviks kommun om en gemensam räddnings- och säkerhetsschef gått ut.

– Rekryteringsarbetet har gått över förväntan och vi ser verkligen fram emot att få arbeta med Jörgen, både utifrån strategisk ledning och även operativt inom räddningstjänstens många områden, sa Andreas Horste, samhällsbyggnadschef i Vimmerby kommun.

Dagens Vimmerby fick under onsdagen uppgifter om att räddningschefen Jörgen Svensson, som hade anställning till den 30 oktober, kommer sluta i förtid. Enligt uppgifter till vår tidning kommer han att sluta den 28 februari i år.

Sent på onsdagskvällen bekräftar Jörgen Svensson själv uppgifterna.

– Det stämmer, säger han.

Hur kommer det sig?

– Jag hade en visstidsanställning som sträckte sig längre, men de mål jag skulle uppfylla i uppdraget har jag uppfyllt. Då var det lämpligt för mig att kliva av. Uppdragen har infriats tidigare än vad man planerat för. 

Det ligger ingen missnöje eller liknande i botten?

– Nej, det kan du absolut inte få det till. Så det är nej på den frågan. 

"Varit jättekul"

Jörgen Svensson säger att han har trivts väldigt bra i Vimmerby.

– Det har varit jättekul. Det är jättefina medarbetare, så jag har stormtrivts. Jag har fått god återkoppling och stöttning från både tjänstemän och politisk ledning samt medarbetarna. Det finns absolut inga hard feelings. Det kan du fråga vem du vill av de 67 anställda vi är i räddningstjänsten. Vi skiljs åt som vänner.

Hur känns det att sluta?

– Nu avslutas visstidsanställningen sex månader i förtid, men det beror på att uppdragen är genomförda. Nu låter jag andra krafter ta vid. 

Vad händer för dig nu?

– Nu ska jag bli statsanställd. Jag ska bli pensionär eftersom den åldern är infriad. Jag ska ha det skönt och lugnt nu förhoppningsvis. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt