Annons:

Vimarskolans nior avslutar i Stockholm – Sparbanksstiftelsen bidrar

Hanna Nilsson, Elind Lind, Emma Jigsved, Stig Bäck, Isabella Wegert och Clara Karlsson.

Vimarskolans nior avslutar i Stockholm – Sparbanksstiftelsen bidrar

Samtliga 99 niondeklassare på Vimarskolan kan börja ladda för en avslutningsresa till Stockholm. Eleverna har bland annat sålt disktrasor för att finansiera resan – och har också fått stöd av Sparbanksstiftelsen. – Det är trivsamt när det finns en motprestation, säger Stig Bäck, ordförande i Sparbanksstiftelsen.

Annons:

En till två elever i varje klass i årskurs nio på Vimarskolan har ingått i den så kallade "Stockholmsgruppen". De har jobbat för att få in pengar till en resa till Stockholm som avslutning på sin högstadietid. 

Nu är det klart att den blir av. 

Sparbanksstiftelsen stöttar resan med ett bidrag på 10 000 kronor.

– Vi får in många ansöknignar där man chansar och vill ha pengar. Det är trivsamt när man gör något själv, det kan handla om att sälja frallor eller anordna loppis. Det låter kanske ålderdåomligt, men det är bra om man förstår att det krävs en prestaton för att få pengar, säger Stig Bäck, stiftelsens ordförande. 

Det har Vimars nior förstått. Totalt går resan på 23 000 kronor. För att finansiera det har de också fått pengar av föräldraföreningen och sedan har de sålt disktrasor. Elva disktrasor per elev har det blivit.

– Det är kul när man känner att man kan bidra själv med något också. Det ska bli väldigt roligt att åka iväg, säger Hanna Nilsson, en av eleverna. 

"Fantastiskt"

Nu väntar besök i riksdagen, på Dramaten, Vasamuseet och eventuellt något ytterligare. 

– Jag som samordnare tycker att det är fantastiskt. Eleverna får vara med och bestämma och vara delaktiga. Det är lite entreprenörskap över det, säger Vimarskolans Yvonne Carlsson. 

Resan ska ske precis innan eleverna slutar i juni. 

– Det är en avslutningsresa men samtidigt blir det som en studieresa. Eleverna får göra något roligt tillsammans innan de släpper varandra och går vidare till gymnasiet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt