Annons:

Olsson vill se ny utbildning i regionen till hösten

Verksamhetschefen Alf Olsson.

Olsson vill se ny utbildning i regionen till hösten

Den gamla husfabriken i Hultsfred kommer troligen att öppnas igen. Nu diskuterar politiker och tjänstemän att starta upp en ny trä- och byggutbildning i regionen.
– Jag hoppas att vi kan lägga ett förslag under vårterminen, säger verksamhetschefen Alf Olsson.

Annons:

Det går bra för BoKlok. Det går bra för Vimmerbyhus. Det går bra för Älö Trä. Och inom en relativt snar framtid väntas Hultsfredshus gamla fabrik väckas till liv av Hjältevadshus med mängder av nya jobb som följd.

Därför vill näringslivet stärka kompetensen inom bygg- och träbranschen. Tjänstemännen tittar nu på att införa en ny utbildning.

– Vi vill få till något mot trä- och byggverksamheterna och gärna på vuxensidan så vi kan få med de nyanlända. Branschen växer och står inför stora pensionsavgångar så en kompetenshöjning behövs. Det här ligger i sin linda och vi har träffat några företrädare från branschen så det känns spännande, säger Alf Olsson. 

Tittar på samarbete

Olsson tror att en ny utbildning kan var igång redan i höst.

– Det är lite tidigt att säga, men förhoppningsvis kan vi ha en första sökomgång till sommaren. Vi behöver få ihop en styrelse och ett programråd med folk från branschen.

Vilken typ av utbildning behövs?

– Det behövs både vuxenutbildning och gymnasial utbildning.  Vi behöver både uppdragsutbildningar som vi kan skräddarsy och en generell träteknisk utbildning. Hultsfreds gymnasium har haft en träteknisk gymnasieutbildning tidigare och har lokaler. Vi får titta på ett samarbete där. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt