Annons:

Vimmerbykillar pärlar och samlar in pengar till barn som flyr kriget

Oliwer Hermansson, Hugo Thalin, Silas Meijer säljer pärlplattor och teckningar och skänker alla pengar till barn som flyr kriget i Ukraina. De har så här långt samlat in 4 000 kronor. Otis Kernell saknas på bilden. Foto: Privat

Vimmerbykillar pärlar och samlar in pengar till barn som flyr kriget

Tioåringarna Hugo Thalin, Oliwer Hermansson, Silas Meijer och Otis Kernell från Vimmerby har startat en insamling till förmån för barnen som flyr kriget i Ukraina. 

Annons:

De säljer pärlplattor och skänker alla pengar till barn som flyr kriget i Ukraina. 

– Vi tittade på Lilla Aktuellt i skolan förra veckan och jag blev så arg på Ryssland. Det var hus som var sprängda och jag tänkte bara att jag måste göra något. Jag tog med en kompis och sålde pärlplattor runt torget i Vimmerby, säger initiativtagaren Hugo Thalin.  

Nioåringarna Hugo Thalin, Silas Meijer, Otis Kernell och tioåringen Oliwer Hermansson går i samma klass och har sålt pärlplattor och målarbilder runt torget vid tre tillfällen sedan i torsdags. 

– Jag älskade att pärla pärlplattor när jag var sex år och håller fortfarande på så jag har pärlat ukrainska flaggor, säger Hugo Thalin. 

"Så himla generösa"

Killarna har så här långt samlat in 4 000 kronor och pengarna kommer skänkas till Unicef. 

– Jag tänker att jag ska hålla på ett tag och vara i centrum så ofta jag kan och orkar. Vi har fått berätta om det vi gör inför hela klassen och många vill vara med och hjälpa till, säger Hugo Thalin.

Hugos pappa Fredrik Thalin berättar att killarnas initiativ har tagits emot väldigt bra.  

– Folk är så himla generösa och snälla och skänker pengar. 4 000 kronor är extremt bra. Vill man stötta utan att köpa en pärlplatta så går det bra. Vi har fått in massa bidrag från människor som vill hjälpa till och det tickar på hela tiden, säger Fredrik Thalin. 

Vill man vara med och stötta Vimmerbykillarnas insamling går det att swisha valfri summa till Fredrik Thalin på 073-517 07 17. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt