Annons:

Vimmerbybor bygger bostäder i Västervik  – vill erbjuda mer än ett vanligt boende

Vimmerbyprofilen Erik Hemmingsson bygger bostäder i Västervik tillsammans med sin far Johan Hemmingsson. Foto: Privat

Vimmerbybor bygger bostäder i Västervik – vill erbjuda mer än ett vanligt boende

Det är bråda dagar för Vimmerbykillen Erik Hemmingsson. Förutom att han är en av killarna bakom välrenommerade restaurang Guldkant i Västervik, och i dagarna öppnar en filial i Vimmerby arbetar Erik för fullt med ett nytt bostadsprojekt i Västervik tillsammans med sin far Johan Hemmingsson. 

Annons:

Johan Hemmingsson är etablerad fastighetsägare i Vimmerby, så när far och son ville ge sig på ett gemensamt projekt föll valet naturligt på att bygga hyresrätter.

– Vi började kika på att ha ett projekt vid sidan av och göra något tillsammans, och så hittade vi den här fastigheten och kände att det var något, berättar Erik. 

Nu renoveras huset på Breviksvägen i Västervik för fullt, och i mitten av sommaren är det tänkt att husera sex lägenheter i olika storlekar, från en liten tvåa till ett stort penthouse med terrass. 

– Vi gör en totalrenovering och utblåsning av lägenheterna. Det är hela affärsidén att varje lägenhet ska vara unik och olik de andra.

”Unikt, enkelt exklusivt och klimatsmart”

Lägenheterna byggs alla enligt ledorden unikt, enkelt exklusivt och klimatsmart, berättar Erik.  Att anlita lokala firmor när det gäller renoveringen, och att handla virke lokalt är viktigt för duon. 

Erik och Johan hoppas på att kunna erbjuda hyresgästerna mer än ett vanligt boende.

– Jag är ju en krögarperson och har service i hjärtat och det är väl så att det är en liten fastighet och det kommer vara mer personligt. Jag vill applicera service i det här också – känslan av service och att man får lite mer än hos ett större fastighetsbolag. 

På vilket sätt? 

– Till exempel finns det ett trädgårdsland som går längs med huset, och i stället för att gräva upp och sätta sten har jag en idé om att dela upp det i sex bitar och så får varje hyresgäst som en liten kolonilott. Jag tänker också att till exempel någon kväll köper kött och tänder upp grillen. Man ska få en gemenskap här, inte bara bo i en lägenhet utan det ska kännas som att man kommer och faktiskt bor hos oss. 

Hur ser intresset för lägenheterna ut? 

– Jag la ut ett inlägg om huset häromdagen, och sedan dess har min telefon inte slutat ringa. Vi har 80 intressenter redan. Innan har jag känt lite oro ibland. Fastighetsbranschen kan vara tuff och visst har man funderat på om alla lägenheter kommer bli uthyrda och om vi ska klara av att betala lånen, men den oron känner jag inte längre. 

Först restaurangbranschen och nu bostadsbranschen – kan det bli fler fastighetsprojekt?

– Det vet jag inte, men det är absolut inte omöjligt. Guldkant är dock min primära sysselsättning så än så länge är det här vid sidan av bara. Jag tycker det är kul att ha mycket saker att göra. Så länge jag kan göra både och så gör jag det!

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt