Annons:

Hembygdsföreningen får sin första kvinnliga ordförande

Inger Claesson är ny ordförande i Södra Vi hembygdsförening och Ingmar Eklund, som lämnar ordförandeposten, har utsetts till hedersledamot i styrelsen. Foto: Privat

Hembygdsföreningen får sin första kvinnliga ordförande

Södra Vi hembygdsförening har för första gången valt en kvinna till ordförande. Inger Claesson kliver in som ordförande efter Ingmar Eklund. 
– För mig är det viktigt att jobba för att föreningen ska leva vidare, säger Inger Claesson. 

Annons:

Ingmar Eklund har varit ordförande i Södra hembygdsförening i 25 år och Inger Claesson blir nu hans efterträdare. Hon har varit sekreterare i föreningen i över 20 år och ser fram emot det som komma skall. 

Hon blev vald till ordförande på torsdagskvällens årsmöte som hölls i Brunnssalongen i Södra Vi. 

– Jan Jonsson har under de tre senaste månaderna varit vice ordförande efter Ingmar och sa nu att han inte ville ställa upp som varken ordförande eller vice ordförande. Jag har jobbat för föreningen i många år och ställer upp som ordförande. Jag är intresserad av kulturarbete och det vi har i vår park måste förvaltas. Jag ska försöka göra arbete i Ingmars anda, säger Inger Claesson. 

Utsågs till ständig hedersledamot

Värt att notera är att Ingmar Eklund utsågs till ständig hedersledamot i styrelsen vid årsmötet.

Södra Vi hembygdsförening består i dag av 460 medlemmar och hade som mest 900 medlemmar för många år sedan. 

– Vi har skickat ut informationsblad till alla som bor i Södra Vi med omnejd och informerat om våra kommande aktiviteter. Vi ska bland annat ha en städdag i Brunnsparken, vara med på dialogtouren i Södra Vi i maj och arrangera midsommarfirande med mera, säger Inger Claesson. 

Hon har också en hel del nya idéer på vad föreningen kan göra framöver.

– Jag var i många år med i Friluftsfrämjandet så jag är inne på att vi ska få igång en blomsterplantering. Vi vill också få mer kontakt med skolan så barnen kan involveras i vårt arbete, säger hon. 

Helena Ingström och Anna Hansson är nytillskott i styrelsen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt