Annons:

Coop storsatsar på sin andra butik i Vimmerby – då kan utbyggnaden ske

Coops butik på Fiskaregatan i Vimmerby kommer byggas ut. Foto: Ossian Mathiasson

Coop storsatsar på sin andra butik i Vimmerby – då kan utbyggnaden ske

Två butiker blir en. Coop avvecklar sin klassiska butik i centrala Vimmerby och satsar på att bygga ut sin butik på Fiskaregatan.
– Vi kommer göra ett krafttag och planerar för en större utbyggnad, säger Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn.

Annons:

I höstas kom beskedet att Coop tog över Nettos butik på Fiskaregatan i Vimmerby. I Hultsfred valde man att lägga ned den ena butiken, men i Vimmerby behöll man båda butikerna.

– Vi ser inte att det finns möjlighet att driva två butiker i Hultsfred. I Vimmerby ligger en av butikerna i centrum och en i en annan del av Vimmerby. Det är olika kanaler av trafikströmmar som passerar kring butikerna. I Hultsfred ligger butikerna lite för nära varandra och det är svårt att driva två butiker som ligger väldigt nära varandra. I Vimmerby byggs det också mycket i centrum där vi har vår befintliga butik och då är det bra med två butiker, sa Richard Hedsand i oktober förra året.

Fanns tankarna på en nedläggning med redan då?

– Nej, det fanns inga tankar på det då. Vår målsättning var att kunna driva två butiker, men det här har vuxit fram. Förutom att fastigheten på Norrtullsgatan är gammal finns där också ett jättestort investeringsbehov.

Men nu läggs alltså en av de två butikerna ned i Vimmerby. I den andra butiken, den på Fiskaregatan i Vimmerby, ska Coop satsa på att bygga ut butiken med 500 kvadratmeter. I nuläget är butiksytan på cirka 1 000 kvadratmeter.

– Vi har börjat prata med fastighetsägaren som är väldigt positiv. Vi har också börjat diskutera med kommunen, men det är en process som får ta den tid det tar, men vi vill förstås få det gjort så fort som möjligt.

Kan det innebära under 2023?

– Det hoppas vi på. 

"Stor och tuff"

Richard Hedsand säger att förhoppningen är att skapa en riktigt bra butik i Vimmerby.

– Vi hoppas att våra kunder och medlemmar ska få en riktigt bra butik som är helt uppdaterad med den senaste tekniken i de mest moderna Coop-butikerna. Vi ska ha riktigt bra färskvaror och vi vill ha Vimmerbys bästa matbutik med mycket lokala råvaror.

I den butik som kommer vara kvar i Vimmerby har man elva anställda. Den beskrivs vara fullbemannad och om satsningen kommer generera några nya jobb är för tidigt att säga.

– Nej, det går inte att säga nu. Vi kommer jobba på så fort som möjligt och i närtid kommer vi uppdatera sortimentet framför allt med torr- och färskvaror inför sommaren. Vi ska ha bredare öppettider och större sortiment.

Vad innebär utbyggnaden i pengar?

– Det är för tidigt att säga något om ännu.

Var kommer utbyggnaden ske?

– Det är också för tidigt att säga. Att vi går ut med 500 kvadratmeter är en önskan i nuläget som skulle passa konceptet. Det är en resa i sig att göra den, men det är förankrat med fastighetsägaren och nu ska vi driva processen med kommunen. Vi kommer jobba skyndsamt. 

Hur ser du på konkurrensen i Vimmerby?

– Den är stor och tuff. Vi har respekt för den och därför måste vi ta krafttag, planera för en större utbyggnad och satsa på den här butiken.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt