Annons:

Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn, är försiktigt optimistisk och menar att det ser mer ljust ut i dag när det kommer till planerna att bygga ut butikerna i Målilla och Vimmerby. Foto: Lotta Madestam

"Ser mer lovande ut idag" – då kan byggplanerna bli aktuella igen

Nu vågar vd Richard Hedsand vara försiktigt optimistisk när det kommer till en utbyggnation av Coops butiker i Målilla och Vimmerby.
– Det ser mer lovande ut idag än innan årsskiftet, säger han.

Annons:

Coop i Målilla firar som bäst sina 35 år på Atlanten. Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn med omnejd ekonomisk förening, kan inte vara annat än nöjd med butikens fina utveckling, den visar en stark uppåtgående kurva.

– Det är en butik som är väldigt välmående och går väldigt bra, det är bra parkeringsmöjligheter, lättillgängligt och mycket bilar som passerar, så läget är en jätteviktig faktor, säger han.

Planerar för utbyggnation

Som en följd av framgångssagan presenterades nyheten i september 2022 att butiken skulle byggas ut med runt 450 kvadratmeter. Prislappen var satt till 13-14 miljoner kronor. Samma positiva besked fanns för butiken i Vimmerby, som skulle bli 300 kvadratmeter större.

Sedan tog det stopp. Det ansträngda världsmarknadsläget med höjda räntor och ökade byggpriser pausade projekten samma höst.

– Det är ingen stor dramatik i det. Vi har ökade kostnader och vi ser över alla prisbilder eftersom läget har förändrats radikalt. Vi pausar alla planer tills vidare och får följa kostnadsutvecklingen, sa Richard Hedsand till vår tidning då.

Hur ser det ut med byggplanerna idag?

– Vi har inte tagit något beslut riktigt ännu, men det ligger på bordet. Både vad det gäller Målilla och Vimmerby. Vi får se om det blir ett nytt beslut före semestertider, eller om det blir ett projekt vi tittar på till hösten. Vi har inte satt ner foten riktigt än, sa Richard Hedsand på tisdagen.

Kan du säga om det ser mer lovande ut idag, än innan årsskiftet?

– Ja, det gör det. Räntorna är ju på väg ner och det handlar ju väldigt mycket om samhällsekonomin i stort, att det vänder och blir ljusare tider.

Om det fortsätter med de här positiva signalerna, skulle det då kunna bli en byggstart redan under 2024?

– Nej, det ser jag nog inte riktigt, för det tar lite tid från det att vi tar beslutet. Vi måste uppdatera alla kalkyler och se hur kostnadsläget ser ut, men vi kanske drar igång projekten under hösten, säger Richard Hedsand.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt