Annons:

Förening antog uttalande – vill se ny strategi vid nybygge

Bevara Vimmerbys årsmöte antog ett uttalande på måndagskvällen i vilket man uppmanar Vimmerby kommun att studera Eksjös träbyggnadsstrategi och att snarast implementera en liknande strategi i Vimmerby. Mikael Sandström är ordförande i föreningen. Foto: Arkivbild

Förening antog uttalande – vill se ny strategi vid nybygge

Föreningen Bevara Vimmerby vill att Vimmerby kommun ska studera Eksjös träbyggnadsstrategi och snarast implementerar en liknande strategi i Vimmerby.

Annons:

– Vimmerby, som den träbyggnadsstad den är, borde i allra högsta grad ha en sådan strategi, säger ordförande Mikael Sandström, som önskar få se att mer byggs i trä i Vimmerby inom en snar framtid.

Vid måndagskvällens årsmöte på Komedianterna ställde sig årsmötet bakom ett uttalande om att Vimmerby kommun bör anta en träbyggnadsstrategi.

I uttalandet hänvisas till att Eksjö kommun haft en sådan strategi sedan 2018, i vilken det står att ”kommunen vill inspirera och bidra till att stimulera marknaden så att trä blir ett självklart val i Eksjö kommun”. 

Ett självklart val

I den står också att Eksjö kommunkoncern alltid ska efterfråga trä. ”Eksjö kommun vill styra utvecklingen mot mer byggande i trä. Vi vill inspirera och bidra till marknaden, så att trä blir ett självklart val i Eksjö kommun”.

Det är sammanfattningen av grannkommunens träbyggnadsstrategi och som Bevara Vimmerbys årsmöte nu uppmanar Vimmerby kommun att studera – för att snarast implementera en liknande strategi.

– Politikerna Åke Bergh (M) och Tommy Rälg (S) har ju dessutom motionerat för samma sak i Hultsfreds kommunfullmäktige och frågan är upplyft på regionens bord av KD och M, säger Mikael Sandström, som tycker det är en oerhört viktig fråga för båda kommunerna.

Vad tror du om möjligheterna att en träbyggnadsstrategi blir verklighet i Vimmerby kommun?

– Jag tror politikerna är intresserade av det och börjar bli mogna att ta ett sådant här beslut. Att det börjar tycka att det är en bra tanke, säger Mikael Sandström.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt