Annons:

Räddade bion i Vimmerby – nu prisas ägarna av Bevara Vimmerby

En bild på biografen i Vimmerby från 1937. Foto: Kommunens bildarkiv

Räddade bion i Vimmerby – nu prisas ägarna av Bevara Vimmerby

Tina Karlsson och Mikael Bengtsson som driver Lagan Biografer räddade bions överlevnad i Vimmerby. Nu får duon årets byggnadsvårdsdiplom av föreningen Bevara Vimmerby.

Annons:

Föreningen Bevara Vimmerby kommer vid sitt årsmöte den 7 juni dela ut det 27:e byggnadsvårdsdiplomet. I år går det till Vimmerby Bios ägare Tina Karlsson och Mikael Bengtsson.

"En stad utan biograf är inte en hel stad. Glädjen blev därför stor när Tina Karlsson och Mikael Bengtsson år 2022 övertog ansvaret för den nedläggningshotade biografen. Med mod och framåtanda driver de Grand & Terrassen med planer att ytterligare utveckla verksamheten. Hela Vimmerby står bakom paret och önskar en välförtjänt framgång för deras initiativ till ett bevara en kulturinstitution", står det i motiveringen. 

– De får det här för att de räddade biografen, säger Mikael Sandström. 

Den 7 juni håller föreningen sitt årsmöte på biografen. Då blir det filmvisning med bortglömt filmaterial, bland annat från Vimmerbyutställningen 1953 och en kavalkad av kända Vimmerbyprofilen från 50- och 60-talet. 

– Gunilla (Gustafsson) på Näktergalen och jag har grävt i kommunens filmarkiv och hittat en massa filmer. Carl Abrahamsson ska försöka klippa ihop filmerna och så kommer vi visa filmerna på biografen under kvällen. Det blir nog en populär programpunkt, säger Mikael Sandström. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt