Annons:

Här kan du fira vårens ankomst i Vimmerby kommun

I morgon är det dags för Valborgsmässoafton igen.

Här kan du fira vårens ankomst i Vimmerby kommun

"Sköna maj, välkommen till vår bygd igen". I morgon är det dags för den traditionsbundna sången.
Här har vi samlat vad som händer runt om i Vimmerby kommun under Valborgsmässoafton.

Annons:

Att välkomna våren är något svenskarna gillar. 

I morgon är det redan ett år sedan det skedde senast. 

Vintern ska städas bort och i Vimmerby är det konstutställning, MC-show, vårtal, sånger och eldar. Valborgsälskaren kan göra annat än bara lyssna på Håkan Hellströms Valborg.

I Vimmerby firas vårens ankomst vid Vimmerby Camping. Vårtalet hålls av Marcus Alsér och musiken står Kalle Sellbrink för.

Vid Krön, på Kröngården, är det konstutstllning med konst av Micce Rylander, som också håller vårtalet. Det blir också musik och brasa på sjön. 

I Storebro står Linn Olsen för sången tillsammans med Storebrokören. Även i Storebro blir det brasa på flotte. Den nya ordförande i idrottsföreningen, Eva Kindstrand Drie håller vårtalet. 

MC-show

I Djursdala är det Lindstorps kulle som gäller. Där hälsas våren välkommen vid brasan tillsammans med Södra Vi kyrko- och hembygdskör. Vårtalet hålls av Peter Göransson. 

I Gullringen firas Valborg vid Gullabo. Det blir musikunderhållning och MC-show med Johan och Camilla Tildemyr om vädret tillåter. Vårtalet ska Mattias Sandh hålla och årets vårbrud Tanya Meethian. Gullvikören sjunger också vid brasan.

I Rumskulla firas Valborg vid kyrkan. Det blir eld nedanför kyrkan vid Prästgårdsdammen och vårtalet hålls av Ann-Katarine Hammar. Den ekumeniska kören bjuder på sång.

Har vi missat något? Hör av dig!

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt