Annons:

Micce Rylander vill lindra människors ensamhet i midsommar. Nu erbjuder han folk att ringa, om de behöver någon att prata med. Foto: Privat

Han vill lindra folks ensamhet i midsommar – "Är bara ett telefonsamtal bort"

Micce Rylander vill finnas, vara en kompis, lyssna och bara vara där för ensamma i midsommar. Efter att ha lindrat folks utanförskap två jular i rad erbjuder han ensamma att slå honom en signal även den här helgen.
– Jag är bara ett telefonsamtal bort, säger han.

Annons:

Vimmerbybon Micce Rylander har tagit fasta på att Sverige sägs ha flest ensamma – och att utanförskapet känns tydligare under högtider än annars.

– Dessutom är våld mot kvinnor i familjen vanligt. Så medan vi äter sill och dricker nubbe kanske grannen får stryk. Vi är lite dåliga på att prata med folk som inte är inbitna vänner, säger han.

”Ganska liten sak”

Allt det tillsammans har gjort att Micce Rylander fattade beslutet att finnas till hands för ensamma även i midsommar. Inte bara vid jul, som han varit de två senaste åren, då han erbjudit något han kallar ”Ring så delar vi”.

– Under högtider målar vi ofta upp idyller som många drömmer om, men inte har tillgång till. Redan fem över Kalle Anka började folk som var i behov av att prata ringa till mig. Några samtal har varit lätta, andra riktigt tunga. Som det jag fick från en berusad kille vars tjej hade gjort slut. Han skulle sätta sig bakom ratten och köra in i en bergvägg, sa han. Om han gav sig ut med bilen vet jag inte, men han lever i alla fall för jag har sett honom, säger han och fortsätter:

– Så kan jag ge ut mitt telefonnummer och erbjuda folk att ringa även under midsommarhelgen, så vill jag göra det. Det är en ganska liten sak.

Finns du till hands under hela midsommarhelgen?

– Jag tänker att det är högkonjunktur i när folk känner sig mest ensamma under midsommarafton och midsommardagen, så jag börjar där.

Tog sekunder så ringde det

Sedan Micce Rylander lagt ut sitt nummer på sociala medier och presenterat sin idé på torsdagen tog det bara sekunder tills telefonen ringde.

– I julas fick jag ett samtal från en tjej, 7-8 år gammal som var arg på sin mamma och hotade med att flytta hemifrån för att hon inte hade fått en kattunge i julklapp. Hon hade tappat bort mitt nummer och väntat på att kunna ringa mig igen.

– Så när jag lade ut numret i dag tog det bara sekunder så ringde hon och berättade att hon fått en kattunge till slut.

Vad ger det dig när du märker att du lindrar folks ensamhet?

– Att få ge bort något ger lite extra glädje i kroppen. Lycka mäts i framgång och pengar för många, men värderingen att få ge bort lite av sin egen tid är rätt fantastiskt.

Vill du komma i kontakt med Micce Rylander under midsommarhelgen nås han på telefon: 076-8078674.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt