Annons:

Han vill lindra folks ensamhet även denna jul:

Micce Rylander fortsätter vara en medmänniska i jul och låter projektet "Ring så delar vi" leva vidare. Foto: Lotta Madestam

Han vill lindra folks ensamhet även denna jul: "Fler och fler ringer"

Trenden har varit att allt fler ringt ju fler år Micce Rylander funnits där för sina medmänniskor i jul. Han får hela tiden bevis på att ensamhet är ett växande problem, det får honom att fortsätta med sitt initiativ ”Ring så delar vi”.

Annons:

Micce Rylander från Gullringen har under flera jular engagerat sig i olika projekt för att lindra människors ensamhet. För fjärde gången erbjuder han den som vill prata bort en stund att ringa honom, under parollen ”Ring så delar vi”.

– Även om du var lika ensam i går, så är man aldrig så ensam som på de stora högtiderna, säger han.

Trenden har varit att fler och fler har ringt, ju fler år han hållit på. Behovet inspirerar honom att fortsätta erbjuda människor att ringa honom för en pratstund på julafton och juldagen.

– Jag känner att fler och fler får koll på det, och kanske också att fler och fler vågar. Men alla är inte dystra och ledsna, utan jag får samtal också från glada människor som ringer peppsamtal.

Hur blev responsen förra året?

– Jag fick ungefär 80 samtal förra julen, de kommer dessutom bredare och bredare ifrån. Ensamheten blir allt större, nu ligger det på Folkhälsomyndighetens bord att ta fram ett åtgärdspaket för det.

– Jag tänker att alla kan göra något för att lindra en människas ensamhet. Det behöver inte vara stort och dyrt utan kan räcka med ett leende, eller att man ringer det där samtalet. Jag tänker att den finaste julklappen är den man ger bort, säger Micce Rylander.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt