Annons:

Öppet hus för EU-projekt i Vimmerby i morgon

Här är några av de som arbetar med projektet Arbetsintegration kvinnor.

Öppet hus för EU-projekt i Vimmerby i morgon

Projektet för att få utlandsfödda kvinnor i arbete är igång på allvar. Projektet, som delvis finansieras av medel från Europeiska socialfonden, heter Arbetsintegration kvinnor.
I morgon visar Arbetsmarknadsenheten upp sitt arbete för den som är intresserad.

Annons:

Är du nyfiken på att få veta mer om projektet som ska ge stöd åt utrikesfödda kvinnor att komma närmare arbetsmarknaden har du en superchans i morgon, tisdag. 

Då håller nämligen Arbetsmarknadsenheten öppet hus i sina lokaler i Focushuet.

"Kom och hälsa på oss och se hur vi bidrar till regionens utveckling", skriver Arbetsmarknadsenheten i ett pressmeddelande. 

Eventet genomförs i samarbete med Europeiska socialfonden och deras Mitt Europa-koncept för att fira Europadagen.

"Vi genomför kampanjen Mitt Europa tillsammans med de europeiska struktur- och investeringsfonderna. I samband med Europadagen den 9:e maj visar projekt runt om i hela EU upp sina verksamheter", skriver de vidare. 

2016 deltog mer än 2 500 projekt i 23 olika länder. Totalt besöktes de öppna husen av 400 000 personer.

80 svenska projekt

Kampanjen i Sverige pågår mellan den sjätte och 14:e maj. Drygt 80 svenska projekt har öppet hus och bjuder in allmänheten.

Sitt projekt "Arbetsintegration kvinnor" beskrivs så här i pressmeddelandet: 

"Projektet syftar till att utveckla nya arbetssätt och metoder för att på ett bättre sätt hjälpa målgruppen utrikesfödda kvinnor specifikt, men vi ser också i längden att de resultat vi får fram kommer gynna även andra målgrupper, oavsett kön och ursprung. Vi arbetar efter vedertagna och kvalitetssäkrade metoder för handledning och stöd på arbetsplatser

Vi arbetar även med utvärdering och uppföljning av alla insatser för att anpassa och förbättra för våra deltagare och för arbetsplatserna.

Vårt uppdrag är att synliggöra målgruppen utrikesfödda kvinnor mer. Vi utgår från att både ge dem det stöd de behöver för att komma in på arbetsmarknaden, men även se och stödja dem i deras utveckling av deras egna resurser". 

Här kan ni läsa mer om projektet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt