Annons:

Traktorfesten tillbaka – sålt tre gånger så många förköpsbiljetter: här är nyheterna

Målilla Traktor Power Weekend är tillbaka med både favoriter i repris och nyheter efter två års uppehåll på grund av pandemin. Foto: Stefan Härnström

Traktorfesten tillbaka – sålt tre gånger så många förköpsbiljetter: här är nyheterna

Antalet sålda förköpsbiljetter har tredubblats. Intresset är rekordstort när Målilla Traktor Power Weekend kommer tillbaka – med både favoriter i repris och flera nyheter dessutom.
– Men hur har de egentligen tänkt när de lägger ett asfalteringsarbete här utanför just nu, säger arrangören Christian Rudén.

Annons:

Fantasterna har börjat anlända till campingen i anslutning till Skrotfrag Arena i en strid ström inför helgens traktorevent. Det är efterlängtat minst sagt. Antalet sålda förköpsbiljetter talar sitt tydliga språk.

– Det går mycket bra, intresset är väldigt stort inom de här kretsarna. Vi har sålt tre gånger så många förköpsbiljetter, jämfört med senast. Sedan om det är en effekt av coronan det är svårt att veta, säger Christian Rudén, på arrangerande Traktorevent Sverige AB.

16 500 i publiken senast

Senaste arrangemanget 2019 firade Målilla Traktor Power Weekend tioårsjubileum. Både då och året dessförinnan kom det 16 500 besökare på tre dagar.

Där efter har det varit inställt två år i rad till följd av pandemin, så när som på en minivariant i september, tänkt att påminna om att eventet finns.

– Nu känns det väldigt positivt att vara tillbaka och kunna välkomna alla till Målilla igen, säger Christian Rudén.

Flera nyheter

Mycket från programmet känns igen. Förstås själva tractorpullingen som ändå är stommen i arrangemanget, men också paraden, fotboll, cross och race bland mycket annat. Allt förstås med traktorer. Och naturligtvis återkommer surhålskörningen, som blivit en riktig publikmagnet.

Men, det finns också en del nyheter comebacken till ära, som tivoli och Drängarnas kamp, som är en dragkamp för sexmannalag med fint VIP-pris. Tractordragracingen har blivit väldigt populär, så i år arrangeras den som en serie i tre deltävlingar: i Målilla, Karlstad och på Öland. Tidigare har det varit en show, nu blir det på riktigt på fredag kväll.

Nytt är också ett traktorrally fredag förmiddag, med avslutning i Målilla Hembygdspark. Så det kommer rulla många fina veterantraktorer i både Målilla och Mörlunda.

– I år har vi också stängslat in hela campingen, så man kommer inte in där utan att betala entré. Det har vi gjort av den anledningen att de bråk som var 2019 härleds till stor del till att vi fick in folk på campingen som kanske inte var så intresserade av själva eventet, utan av annat. Det försöker vi stävja nu.

Hur känns det nu med ungefär ett halvt dygn till portarna öppnar?

– Mycket av det här var planerat redan till 2020, så vi har fått skjuta och skjuta på det. Så det känns väldigt kul att det blir av nu, att vi är igång igen, men man är lite ringrostig, erkänner Christian Rudén och tillägger:

– Däremot kan jag tycka att det känns lite konstigt och tråkigt att vi inte ens fått ett samtal från kommunen, ingen respons alls. Det har ändå varit två tuffa år att överleva under pandemin, vi är ett av kommunens största arrangemang och kommunen brukar alltid vara med på ett hörn. Nu har ingen ens brytt sig om att fråga om vi ska köra, det är inte utan än att vi känner oss lite bortglömda.

Kolliderar med asfalteringsarbete 

Han kan heller inte låta bli att förundras över hur man kan lägga ett asfalteringsjobb på sträckan Rosenfors-Målilla samtidigt. Arbetet ska enligt uppgift vara igång mellan klockan 19-06.

– Det där har man nog inte tänkt igenom, i kväll kommer det jättemånga husvagnsekipage och det kommer vara många maskiner som rullar på vägarna.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt