Annons:

  • MÅLILLA TRAKTOR POWER WEEKEND LÄGGS NER – HÄR ÄR FÖRKLARINGEN

    Inte alltid helgen efter midsommar. Målilla Traktor Power Weekend läggs ner. Sommarens event var det sista. "Det var inget svårt beslut, men vemodigt är det", säger Christian Rudén. Foto: Lotta Madestam

  • MÅLILLA TRAKTOR POWER WEEKEND LÄGGS NER – HÄR ÄR FÖRKLARINGEN

    Ölandstävlingen lever vidare, en lokal förmåga tar över. "Han har köpt våra traktorer vi använt i surhålet, så några planer har han", säger Christian Rudén. Foto: Stefan Härnström

  • MÅLILLA TRAKTOR POWER WEEKEND LÄGGS NER – HÄR ÄR FÖRKLARINGEN

    Årets traktorfest besöktes av runt 16 500 personer och man satte nytt rekord med runt 7 000 personer på läktaren på lördagskvällen. Foto: Stefan Härnström

MÅLILLA TRAKTOR POWER WEEKEND LÄGGS NER – HÄR ÄR FÖRKLARINGEN

Målilla Traktor Power Weekend läggs ner. Årets arrangemang blev det sista. Nu förklarar Christian Rudén varför.
– Det var inget svårt beslut, men vemodigt är det, säger han.

Annons:

Traktorfesten och Skrotfrag Arena besöktes helgen efter midsommar av 16 500 fantaster, som njöt av ett tre dagar långt, fullspäckat program.

Men – nu kan vår tidning berätta att Målilla Traktor Power Weekend inte kommer tillbaka. Arrangemanget läggs ner.

– Vi har pratat igenom det här jag och familjen och vi hade beslutat oss redan innan årets event. Vi känner att det är övermäktigt att ro allt i hamn, det har vuxit sig så stort sedan starten 2009, säger Christian Rudén, som äger Traktorevent Sverige AB tillsammans med Ulrica Karlberg Rudén, Claes Birgersgård och bilsektionen Målilla MK.

”Flaggan i topp”

Claes Birgersgård, som även är tävlingsledare, sa ifrån innan årets evenemang, att det var sista gången han gjorde detta.

– Arrangemanget kräver någonstans mellan 200 och 300 funktionärer, det är inte lätt att få så många frivilliga att hjälpa till, utöver att jag jobbat heltid med detta och så har jag haft två anställda som hjälpt mig tre veckor innan och en vecka efter själva arrangemanget. Vi kände att vi gör det här så bra vi kan i år och går i mål med flaggan i topp, berättar Christian Rudén.

Slog rekord i år

Det är flera år i rad nu som Målilla Traktor Power Weekend lockat så många som runt 16 500 besökare till motorbanan.

– Det har legat där stadigt, men i år var det nästan 7 000 personer på läktaren på lördagskvällen. Så många har det aldrig varit på läktaren tidigare, så det var rekord.

Var det ett svårt beslut att fatta, att lägga ner?

– Nej, det var det egentligen inte. Man ska känna att man orkar och tycker det är kul, säger Christian Rudén. Jag kände mig rätt så färdig, det tar sin kraft att göra detta. Så det var inget svårt beslut, men vemodigt är det.

Dags att förhandla avtalet

Nu var det dessutom dags att förhandla ett nytt avtal med Dackarna, så beslutet blev att inte förlänga det.

– Vi avslutade ett bra samarbete. Varken de eller jag såg någon annan som orkar ta över det här, säger Christian Rudén, som vill göra annat istället.

Han startade exempelvis ett aktiebolag för ett och ett halvt år sedan som importerar traktorer från Frankrike och Holland. Det har blivit ett 60-tal fordon så här långt och verksamheten växer stadigt.

– Det tar allt mer tid och jag fick lite andra värderingar under pandemin vad jag vill göra med min tid. Livet förändras. Jag tävlade ju själv i tractorpulling tidigare, det har fått stå tillbaka. Min son har kommit igång, så nu är det han som kör och jag fick frågan av honom i våras varför vi inte tävlar utomlands längre. Jag kände att det är det jag vill, så det ska vi lägga mer tid på och tävla både i Sverige och Europa igen. Så jag har att stå i ändå, säger han och skrattar.

Ölandstävlingen får en fortsättning

Som det är nu ser han ingen annan framtid för Målilla Traktor Power Weekend, däremot Ölandstävlingen tar en lokal förmåga från Öland över.

– Det är jätteroligt att han vill ta över. Den tävlingen kommer gå helgen efter midsommar. Han har köpt in våra traktorer som använts i surhålet, så några planer har han, säger Christian Rudén.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt